El tudná valaki magyarázni, , szájbarágósan", hogy hogyan kell egy routert üzembe helyezni?
Előre elnézést kérek, de sajnos sikerült a piacon lévő legnagyobb f*s márkát megvenned.
Sajnos ezeknek még a honlapja is olyan sz*r, hogy egy rendes kézikönyvet se lehet letölteni, ami alapján pontosan tudnám neked mondani a beállítást.
Valószínűleg telefonkábelen érkező ADSL internet.
Itt van egy részletes leírás egy másik típushoz:
Neked majd PPPoE -t kell beállítanod.
Sok sikert!
A fentebbi oldalt már láttam és tényleg tök jó.. csak én teljesen meg vagyok lőve, ha nem a példában lévő ablak jön fel végem, ráadásul azt sem tudom, hogy hol tudom megnézni a z ip címemet..
Szóval tényleg a 2 éves korú szint a mérv adó..
Hát az router menüjéhez lévő hozzáférési adatokat, IP cím, jelszó. Csak ráírják a gyors telepítési kézikönyve, vagy a készülék címkéjéra.
Mondom, ha valami értelmes márkát vettél volna el tudtam volna mondani egy 1 éves szintjén is akár, de ez így nem fog menni.
Szerintem jobban jársz ha keresek egy szakit, aki megcsinálja. Mert ezt én is csak úgy tudnám beállítani ha ott lennék a helyszínen.
A modem megy a router WAN portjába, a LAN1 -be meg a számítógéped.
Nem kell csatlakozni az internetre, mert a webes felület a router memóriájába fut.
Itt egy videó ami túl szájbarágósan beszél a routerekről és a beállításukról, főleg a wifi beállítási részről. Nézd meg:
https://www.youtube.com/watch?v=pIHkpwkI9bk
http://www.youtube.com/watch?v=A8tS3CNLwcU
Ha eddig router nélkül is felhasználónévvel és jelszóval csatlakoztál eddig az internethez ,akkor a szolgáltatóval kötött szerződés is legyen kéznél amikor a routert beállítod.
Itt egy gyors leírás a beállításokról:
Ha már be tudsz lépni a router belső menüjébe, az már haladás.
Azért jó lenne tudni annak az általad vásárolt D-link routernek a pontos típusát is (számozását), hátha megtaláljuk a pontos kézikönyvét , és ha elakadsz akkor mi sem vakon irányítanánk...
"Azért jó lenne tudni annak az általad vásárolt D-link routernek a pontos típusát is"
Nem D-link, hanem DS-link. Egy igazi kínai koppintás. Különbség a kettő között, mintha mennyországot a pokollal hasonítanád össze. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!