Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » El tudná valaki magyarázni, ,...

El tudná valaki magyarázni, , szájbarágósan", hogy hogyan kell egy routert üzembe helyezni?

Figyelt kérdés
Lányom szülinapjára vettünk egyet, ugyanis wifi-t kért. Na és itt megállt a tudomány hiába olvasom a használati utasítást, teljesen sötét vagyok hozzá.. Szóval van sárga és szürke vezeték. Vezetékes internethálózat, ami jelszót kér. No meg vagyok én. Próbáltam össze vissza dugdosni, meg beállítani tényleg.. ha van időd és egy 2 éves gyereknek el tudnád magyarázni, akkor légyszi...

2014. aug. 12. 08:15
1 2
 1/11 P.O.C. ***** válasza:
Mi a router pontos típusa? Milyen internetszolgáltatónál vagy? (és ha van hozzá moddem, annak is jó lenne a típusa.)
2014. aug. 12. 08:20
 2/11 A kérdező kommentje:
UPC, ZHONE (ez van az elejére nyomtatva a modemnek) és az új jövevény ds-link
2014. aug. 12. 08:23
 3/11 P.O.C. ***** válasza:

Előre elnézést kérek, de sajnos sikerült a piacon lévő legnagyobb f*s márkát megvenned.

Sajnos ezeknek még a honlapja is olyan sz*r, hogy egy rendes kézikönyvet se lehet letölteni, ami alapján pontosan tudnám neked mondani a beállítást.

Valószínűleg telefonkábelen érkező ADSL internet.

Itt van egy részletes leírás egy másik típushoz:

[link]

Neked majd PPPoE -t kell beállítanod.

Sok sikert!

2014. aug. 12. 08:30
 4/11 A kérdező kommentje:

A fentebbi oldalt már láttam és tényleg tök jó.. csak én teljesen meg vagyok lőve, ha nem a példában lévő ablak jön fel végem, ráadásul azt sem tudom, hogy hol tudom megnézni a z ip címemet..

Szóval tényleg a 2 éves korú szint a mérv adó..

2014. aug. 12. 08:35
 5/11 P.O.C. ***** válasza:

Hát az router menüjéhez lévő hozzáférési adatokat, IP cím, jelszó. Csak ráírják a gyors telepítési kézikönyve, vagy a készülék címkéjéra.

Mondom, ha valami értelmes márkát vettél volna el tudtam volna mondani egy 1 éves szintjén is akár, de ez így nem fog menni.

Szerintem jobban jársz ha keresek egy szakit, aki megcsinálja. Mert ezt én is csak úgy tudnám beállítani ha ott lennék a helyszínen.

2014. aug. 12. 08:42
 6/11 A kérdező kommentje:
A router alján rajta van az Ip címe 192.168.1.1 , de a saját Ip címemre nem lesz szükség, hogy összehangoljam a kettőt?
2014. aug. 12. 08:56
 7/11 A kérdező kommentje:
Vagy, ha azt megmondanád, hogy melyik kábelnek honnan hova kell mennie.. ez talán egyforma..
2014. aug. 12. 08:58
 8/11 P.O.C. ***** válasza:

A modem megy a router WAN portjába, a LAN1 -be meg a számítógéped.

Nem kell csatlakozni az internetre, mert a webes felület a router memóriájába fut.

2014. aug. 12. 09:17
 9/11 anonim ***** válasza:

Itt egy videó ami túl szájbarágósan beszél a routerekről és a beállításukról, főleg a wifi beállítási részről. Nézd meg:

https://www.youtube.com/watch?v=pIHkpwkI9bk

http://www.youtube.com/watch?v=A8tS3CNLwcU

Ha eddig router nélkül is felhasználónévvel és jelszóval csatlakoztál eddig az internethez ,akkor a szolgáltatóval kötött szerződés is legyen kéznél amikor a routert beállítod.

Itt egy gyors leírás a beállításokról:

[link]

Ha már be tudsz lépni a router belső menüjébe, az már haladás.

Azért jó lenne tudni annak az általad vásárolt D-link routernek a pontos típusát is (számozását), hátha megtaláljuk a pontos kézikönyvét , és ha elakadsz akkor mi sem vakon irányítanánk...

2014. aug. 12. 11:14
 10/11 P.O.C. ***** válasza:

"Azért jó lenne tudni annak az általad vásárolt D-link routernek a pontos típusát is"

Nem D-link, hanem DS-link. Egy igazi kínai koppintás. Különbség a kettő között, mintha mennyországot a pokollal hasonítanád össze. :D

2014. aug. 12. 13:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!