Wifi driver miért nem jó? (HP)
Sziasztok! Van egy HP Pavilion G6 - 1201eh típusú laptopom és a wifivel már akkor is gondok voltak amikor megvettem, de azóta újra lett téve a rendszer és most sem jó. (megjegyzés: eddig nem használtam)
Bios szerint: Wlan: PPD-AR5B225 ; bluetooth: u.a.
(Atheros)
-------------
Szóval a HP hivatalos oldalán létező összes driver-t kipróbáltam, és a létező összes fórumot átbújtam és kisérletezgettem (Itt is), mind hiába ! Ami másnak bejött nálam egyik se: tehát nincs letiltva, belehet kapcsolni (kéken világít) minden frankó, de nem működik.
Az egyetlen driver ami jó hozzá: Atheros AR9485- nek ismeri fel (vagy lealább is ez az illesztő van hozzá, amivel legalább úgy érzékeli, mintha tökéletesen telepítette volna)
Aki tud segíteni, és sikerül megoldania Nekem ezt a problémát, azt meghívom egy italra Budapesten! :)
Köszi előre is!
Nem írtad milyen rendszert használsz? Win7/8, 32/64bit?
Itt szoktam még keresgélni, ha a gyári nem működik:
Megpróbálhatod kábelen kapcsolódva az Eszközkezelőből/Windows Update-ről frissíteni a driver-t.
Eszközkezelőben a Hardverazonosító mezőben mi szerepel?
Igazad van: Windows 7 Professional SP1 x64....
Atheros.cz oldalán jártam, kipróbáltam:
AR5WB225, AR5MD225, AR5B195,AR9485, AR9485WB ...bár ezt csak úgy tudtam telepíteni hogy felülírtam (bemásoltam) egy másik telepítőbe a fájlokat, mert nincs "setup"
Eszközkezelőben automatikus telepítéssel: AR9485-öt tesz fel szintén :(
Eszközkezelőben hardverazonosító mezőt nem találtam, de:
Qualcomm Atheros AR9485 802.11b/g/n WiFi Adapter --> van kiírva
Végül az internet kapcsolódásnál: "Valószínűleg hibás az illesztőprogram", dehát nem csoda, mert a Bios-ban AR5B225 van.
Köszi a segítséget, remélem én is segítettem :)
A Hardverazonosító mező az adott eszköz tulajdonságainál (duplaklikk) > Részletek fül > Tulajdonság legördülő menüben válaszd ki és alatta megjelenik az értéke (bár valószínűleg nem mond újat, csak kíváncsiságból), valami ilyesmi:
PCI\VEN_11C1&DEV_AB34&SUBSYS_7007144F&REV_10
Egyébként a chip a lényeges és az az AR9485
Ha még nem próbáltad (141MB):
Kimaradt:
Ha nincsen setup.exe, akkor kézzel tudod telepíteni:
Eszközkezelőben jobbgomb az eszközön > Illesztőprogram frissítése > Illesztőprogram keresése a számítógépen > fent betallózod a kitömörített driver mappáját és Tovább-ra telepíti is (ha kompatibilis).
Kedves CSpCSj!
Köszönöm a gyors válaszokat! Az eszközkezelőben megtaláltam a herverazonosítót:
PCI\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_1785103C&REV_01
PCI\VEN_168C&DEV_0032&SUBSYS_1785103C
PCI\VEN_168C&DEV_0032&CC_028000
PCI\VEN_168C&DEV_0032&CC_0280
-------------
Amit küldtél már egyszer próbáltam, de most is megnéztem és most nem jó... de már a bluetooth része nagyon tökéletes :)
Az eszközkezelős telepítés valóban jó, de ugyanaz az eredmény:
1. A tálcán lévő "hálózati" ikon újraindítást követően piros X-el áthúzva és úgy is marad ha kikapcsolom a wifit, akkor is!
2.Ha megpróbálok új kapcsolatot beállítani vele: "Nem várt hiba történt!"
3.Ha bemegyek a vezeték nélküli kapcsolatokba (0 találat) és hozzáakarod adni... szintén ("Nem várt hiba..")
4.Ha diagnosztizálom: "Valószínűleg hibás a vezeték nélküli hálózat illesztőprogramja" ... pedig az eszközkezelőben minden frankó (pipa és "Ez az eszköz megfelelően működik")
Van fényképem hogy néz ki, ha szükséges majd megosztom valahogy...
Remélem közelebb kerültünk a megoldáshoz :(
------
U.i: Ha a Bios-ba, vagy az oprendszerbe be lehetne állítani akkor beállítanám állandóra a wifit (bekapcsolva), de sajnos ilyen a Bios-ba nem létezik nálam (pedig Bios frissítést is csináltam)
Még egy: Az eszközkezelőben kivettem a pipát, hogy a gép ne 'kapcsolhassa ki ezt az eszközt (wifi) hogy energiát takarítson meg' , de semmi változás.
Köszönöm a kitartást!
Igen ez ugyanazt adja: AR9485-ös a chip.
Talán valamelyik egyéb program hiányzik még a HP oldalról.
Hivatalos HP Pavilion g6-1201eh driverek:
-Atheros 2011 WLAN, ezt biztosan próbáltad
-Szoftver kategóriában: Quick Launch és Connection Manager, ezeket feltetted?
Nos nem volt feltéve az utóbbi 2 program...
Először semmi változás nem volt: még a "connection manager" is azt írta ki, hogy 'letiltva' ! Pedig végignéztem mindent és sehol nincs letiltva.
Aztán újra tettem az AR9485-öt innen, hogy a hozzávaló legyen feltelepítve... Most már azt írja ki, hogy 'Nincs kapcsolat' egyébként minden a régi, tehát nem tudok wifi kapcsolatot beállítani (Nem várt hiba), diagnosztika: valószínúleg hibás illesztőprogram, stb...
Tuti, hogy valahol még le van tiltva, de sem a szolgáltatásokba, sem bárhol a vezérlőpult beállításai között nem találtam akadályozó tényezőt. (Minden hol: elindítva, engedélyezve és stb.)
Ja és a connection manager-ben is elindítottam a wifit- dehát nincs kapcsolat :(
Várom a további ötletetket :(
--------
És köszönöm az eddigi egyébként nagyon hasznos és jó válaszokat ! (Sokat tanultam belőle)
Az Eszközkezelőben nincs hibajelző ikon a wifinél? Mit ír duplaklikk után az Eszközállapot mezőben?
Van állapotjelző LED a laptopon a wifi-nek? Világít? A QuickLaunch fel lett téve, az FN+F12 billentyűvel ki/bekapcsolható a wifi?
Aztán megpróbálhatod a HP SoftPaq programot, ez a HP szerverén keresi a lehető legfrissebb drivereket:
- Az eszközkezelőben hibajelző ikon nincs!
- Eszklközállapot: "Ez az eszköz megfelelően működik"
- Állapotjelző LED van, világít (kéken:ha aktív, n.sárgán: ha inaktív)
- Ki/be lehet kapcsolni a funkció billentyűvel (a bluetooth szolgáltatás azonnal elérhető és elvileg egyszerre kapcsolja be a wifivel)
- Quick launch fel lett téve de semmi változás sőt ha megnyitom sem csinál semmit..
- Hp Softpaq ugyanazt a driver-t telepíti :(
--------------
+Connection manager szerint:
- telepítés alkalmával: wifi: 'bekapcsolva'
- újraindítást követően: wifiÍ: 'nincs kapcsolat'
de telepítéskor még a wifi-jelzö ikon sem jelenik meg, újraindítás után meg egyfolytába piros 'X'-el van áthúzva (ha be van kapcsolva, ha nincs! pedig ha nincs: akkor annak az ikonnak kéne bejönni amikor nincs bedugva az internet kábel...)
Egyébként azok ugyanazok amiket írtam korábban: hogy...
- nem lát egyetlen wifit sem, pedig van vagy 20 db a környéken
- nem lehet hozzáadni új (vezeték nálküli) kapcsolatot --> 'nem várt hiba történt'
- diagnosztikánál: 'valószínűleg hibás az adapter illesztö programja'
--------
Hát ez nagy rejtély,de nagyon hálás leszek érte, ha megoldjuk...
Rendszergazdaként futtattad a telepítőket? (jobbgomb Futtatás rendszergazdaként) Ha nem akkor esetleg próbáld meg így is.
Ismerősnél még a víruskereső is bezavart egyszer, igaz XP alatt és LAN drivernél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!