Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Az apródon (OLX) átvertek....

Az apródon (OLX) átvertek. Volt valakinek hasonló esete, amikor feljelentést tett a rendőrségen?

Figyelt kérdés

kb 2hónapja a húgomnak kellett rendelnem az OLX-ről egy cipőt,6 ezer ft volt.A pénzt elutaltam,irta másnap,hogy fel is adta....

Elvileg 3,max 4héten belül kellett volna megérkeznie.4hét után próbáltam neki irni az olx-en keresztül hogy ugyan mi van már,de nem engedte,letiltotta,több üzenetet nem fogadott,ezt irta ki az olx,amikor próbáltam volna irni neki.Email cimet,tel.számot,semmit nem adott meg,igy máshol nem tudom elérni.Egy nevet tudok,meg a számlaszámot,meg egy várost,ahol lakik.

Irtam az OLX-nek,bemásoltam a levelezésünket,és azt irták,mindenképp tegyek feljelentést a rendőrségen.Nekem sajnos nem adhatnak ki semmilyen adatot róla,de a rendőrség munkáját mindenben segitik majd...stb.

Az lenne a kérdésem,hogy járt e már igy valaki,hogy feljelentést kellett tennie a rendőrségen?Van értelme?Hogy működik ez?

Köszönöm!

2014. máj. 17. 20:02
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
nem tudom sajnos,nekem mobilszám se volt.
2014. dec. 28. 11:12
 22/30 anonim válasza:
Szia! mindenkinek látom vannak degenerált társaság ne utalj előre jobb az utánvét úr isten ez tanács? gondolkozni kéne... az utánvét mi a biztositék? pl lezárt kartonban egy téglát fieztel ki :D inkább az egész olx mindenestől delete/vagy fizesünk hogy fel rakunk valamit de legyen biztositék! hogy ha valami nem jól sikerül fizessen mint ebay :) szerencsétlen olx ki nőttünk magunkat :D
2015. jan. 5. 12:23
 23/30 anonim ***** válasza:
3 termékből 3 nem érkezett meg ebayről és nem fizettek semmit, pont nem kéne példálózni vele.
2015. jan. 5. 12:32
 24/30 anonim válasza:
2x vertek át ott tavaly, mindkétszer feljelentettem. Harmadjára már nem sikerült, mert mostmár bebiztosítom magam. Olx egy nagy trágya, csupa mocsadék csalókkal. Számtalan csaló van és él onnan mint Marci Hevesen, de tanultam belőle.
2015. jan. 5. 18:13
 25/30 anonim válasza:

Én olx-en adok el. Sokat segitene és örülnek egy eladó értékelésnek.

Nálam Több helyen át lehet venni személyesen és webox vagy ajánlott levél ként küldök, de utánvétellel SOHA. Drága és még meg ia szívhatom. Több uzletem uszott el mert nem mertek utalni (sajnos jogos a félelem) de nálam még nem bántak meg es ezért lenne jó az értékelés.

Ebay: 52/52 csomag megjött.

2015. jan. 8. 18:15
 26/30 anonim válasza:
Amúgy en is szivtam már meg. Azóta nem utalok, max paypal. Ráadásul ezt egy cég tette. 3 honap volt mire visszaszereztem a penzem nagyrészét, de mar annak is őrültem
2015. jan. 8. 18:18
 27/30 turizs91 válasza:

Még hogy az ebay nem fizet?? Én egy 1000forintos termékre vártam, nem jött, gondoltam kipróbálom ezt a "money back guarantee"-t írtam a kis kinainak angolul h mi a helyzet nem jött a cucc.. kérdezte h biztos? igen biztos.. nyitott egy olyan topicot ahol vissza lehetett igényelni a pénzt. két kattintás. 3napra rá jött is a pénz vissza. aki kicsit se tud angolul az nyilván beszívta.

Az olx-hez meg annyit füznék hozzá engem most húztak le 2hete 38ezerrel, igen tanuló pénznek jó volt. Beszéltem nyomozó ismerősömmel elmondta mi a teendő, mindent amit tudok az emberről vigyek magammal a rendőrségre, de pénzt azt ne várjak vissza.. És gyanús ez az olx is, hogy most kivel is van a csalókkal? vagy aki vásárolni akar.. Tartottam egy kis magánnyomozást, és találtam egy csalót. Aztán ugyanazokkal az adatokkal felakartam adni egy hirdetést, csak a végére, és bele írva, hogy csaló az ember kamu a hirdetés.. Persze jött is az email az olx-től, hogy tiltja a szabályzat más hirdetések ócsárolását... Na ennyire néztek utána, pedig még azt is odaírtam, hogy ebayen fent van ugyanaz a hirdetés...

2015. jan. 12. 23:54
 28/30 ZxRicsi válasza:
Hasonlóan jártam én is az OLX-en, hála istennek, csak a vételár felét utaltam neki, abban egyeztünk meg hogy a többit majd a csomag megérkezésekor. Teljesen korrektnek tűnt, az ár-érték arány is a valóságnak megfelelt. De 3 hete semmi. Érdeklődtem nyomozó rokonomnál, hogy mi a teendő, azt mondta, semmi ezt buktam. Tehetek feljelentést a telefonszám és a bankszámlaszám alapján, meg is találják, de 100%, hogy mind a kettő egy közeli rokon nevén van, és mint ilyen nem köteles terhelő vallomást tenni a családtagjára, és itt a nyomozás le is zárul, mivel az összeg nem éri el az 50E Ft-ot.
2015. jan. 19. 14:42
 29/30 anonim válasza:

Csak a tisztán látás végett: Nem az ebaynek fizetsz meg nem az ebay téríti neked vissza pénzt.:) Az ebay csak egy aukciós portál. A Paypal egy fiztési eszköz,elektronikus számla,(eszámla) ezen az portálon na ő az aki visszafizetési garanciát vállal. Ha nem kaptad meg a terméket esetleg átvertek és 45 munkanapon belül jelzed a paypalnak akkor visszafizetik neked a vételárat, az eladótól meg levonják, esetleg ki/letiltják..

Ebay-ről rendeltem 170 termék abból 169 megérkezett.

Az az 1 valahol elkeveredett a postán. De szóltam az eladónak és vissza utalta a pénzt. Egészen egyszerűen a Paypal fizetési lehetőséget kéne engedni ezeken a magyar hirdetős portálokon és akkor ott lenne a garancia!

De nyilván ez zavarná a magyar államot hogy nincs rálátásuk a paypal számlára és akkor a NAV nem részesülne adó formájában az értékesítésekből (üzletszerű).

2015. márc. 4. 11:46
 30/30 anonim válasza:
Engem is átvertek egy szintetizátorral.Ingyenes szállítással hirdette az eladó.120000 ft volt az ára.Amikor kihozta a futár és kibontottam a csomagolásból,majdnem szétesett.Sok csavar hiányzott belőle.Az alaplapja sem a sajátja,egy billentyű hol szól,hol nem.A multipad gombok sem működnek.Megjegyzem,megkímélt állapotúnak hirdette,de ez egy leharcolt vacak.Azóta semmilyen megkeresésemre nem reagál. Mit tegyek? A rendőrségre elmentem feljelenteni,de a jegyzőkönyvet sen vették fel.
2015. dec. 29. 19:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!