Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Tudok így wifit csinálni?

Tudok így wifit csinálni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy csapat diák megyünk táborba a nyáron és a helyen van wifi, ez konkrétan egy erdő. Fa házak vannak és szeretnék az egyik faházban wifit csinálni, hogy erősebb legyen egy kicsit. Úgy meg tudom oldani, hogy veszek egy ilyet: [link]

És az RJ45-öt a wifi router inputjába (WAN/Internet) dugom, az USB-be pedig egy usb-s wifi adapter dugok, akkor az adapter fogja venni a wifi jelet és továbbítja majd a routernek, aki a LAN portjain, illetve wifin keresztül továbbítja majd azt?

Az ottani wifi jelszavas, nyilván a routeren keresztül nem fogom tudni beállítani, szóval gy gondoltam, hogy gépen beállítom neki és utána dugnám a routerbe csak kérdés hogy működne-e...

Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy tudja, hogy működne-e, ha megcsinálnám, vagy esetlen ha nem működik akkor valamilyen más megoldás, hogy fogjam a wifi jelet aztán továbbítsam wifiként (erősítés)?

Tanultam hálózatot (CISCO), értek hozzá csak ilyet még nem csináltam...

Ha működik a dolog, akkor nekem egy link is elég valami cikkről, ahol leírják, hogy hogy kell megcsinálni!

Előre is nagyon köszönöm a segítséget! :)

2014. máj. 15. 20:41
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

az szép, akkor tényleg működik...

olvastad az előző hozzászólást? :)

hogy valahogy több gépre megoldani, hogy az ottani wifi jelet erősíteni egy routerrel vagy valahogy...

2014. máj. 15. 21:44
 12/23 anonim ***** válasza:
olyanról még nem de a wds-ról már igen és azt használom is itthon...
2014. máj. 15. 21:45
 13/23 A kérdező kommentje:

oké, ezek szerint olvastad, bocsi :)

és azt hol tudom beállítani? :S

win 8 van nekem, de gondolom vezérlőpultból lehet az meg olyan, mint a 7-nél :D

2014. máj. 15. 21:45
 14/23 anonim ***** válasza:
routerrel is lehet de a windows-os netmegosztással nem kell annyit szenvedni meg nincs annyi kébel sem... ha laptopod van akkor abban van wifi vevő... tehát létrehozol egy AD-HOC hálózatot a laposon a lapos wifivevőjére... és a hálózati kapcsolatoknál a wifikártyák beállítasinál kell mindent beállítani aztán azon fog kimenni a jel, az usb-s adapteren meg bejönni a jel
2014. máj. 15. 21:49
 15/23 A kérdező kommentje:

igen, az itthoni routerem is tudja a WDS-t, nem tudom, hogy a Netgear tudja-e :S meg ugye ha tudja akkor ki kell deríteni hogy az ottani (amúgy Linksys) router is tudja-e...

de nem hiszem, hogy engedik, hogy belépjek az ottani routerbe :S

akkor úgy néz hogy az eszközökbe való belépés nélkül ezt nem lehet megoldani... :S majd akkor megpróbálkozok a WDS-sel, hátha megengedik, hogy hozzányúljak :D

2014. máj. 15. 21:50
 16/23 anonim ***** válasza:

itt leírnak mindent részletesen a beállításáról, először én is ezt nézve csináltam és nekem úgy linkelték...:D

[link]

2014. máj. 15. 21:52
 17/23 A kérdező kommentje:
tehát ha jól néztem vezérlőpultban, adapter beállításoknál a wifi kártyán a speciális fülnél vagy hol, enable-ra állítom az Ad-Hoc 11n funkciót, és akkor ennyi? automatikusan tudok hozzá csatlakozni? vagy majd csak akkor ha veszek adaptert és azon keresztül jön be a net?
2014. máj. 15. 21:54
 18/23 anonim ***** válasza:
valami hasonló... de várj pár percet és leírom részletesen mit kell tenned... ( előbb már leírtam de én marha félrekattintottam és eltünt minden... -.-" )
2014. máj. 15. 22:10
 19/23 anonim ***** válasza:

szóval bemész ide:

Vezérlőpult\Hálózat és internet\Hálózati kapcsolatok

itt menj rá jobb gombal arra a kapcsolatra amin bejön a net a gépbe... és tulajdonságok majd felül megosztás fül.. itt pipáld ki mindkét lehetőséget majd válaszd ki a legördülő menüből azt amire majd megosztod a netet utána lentebb beállítások, itt az lesz hogy miket szeretnél majd továbbítani... itt jelölj be mindent... majd leokézol és mentesz mindent utána vagy előtte is lehet, létrehozol egy adhoc kapcsolatot így:

Vezérlőpult\Hálózat és internet\Vezeték nélküli hálózatok kezelése

itt hozzáadás majd adhoc hálózat létrehozása, tovább gomb itt beállítod a hálózat nevét, jelszavát és titkosítását... hálózat mentéséhez pipa be... majd tovább gomb és bezár gomb... a gép wifijével felkapcsolódsz az adhoc hálóra a wifiadapterrel meg arra a netre amit meg akarsz osztani aztán a többi géppel meg rákapcsolódsz az adhoc hálóra... ja és lehet hogy lekell tiltanod a tűzfalat hogy átengedje a netet...

2014. máj. 15. 22:21
 20/23 anonim ***** válasza:
a lényeg hogy úgy állíts be mindent hogy a wifiadapteren jöjjön be a net azaz az kapcsolódjon a routerre és a noti beépített wifijével meg osztod tovább... én router hiány miatt ugyan így osztottam meg a netet csak nekem kábellel jött a notiba a net a modemből és innen ment tovább még egy notebookra meg egy asztali gépre...
2014. máj. 15. 22:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!