Tudok így wifit csinálni?
Sziasztok!
Egy csapat diák megyünk táborba a nyáron és a helyen van wifi, ez konkrétan egy erdő. Fa házak vannak és szeretnék az egyik faházban wifit csinálni, hogy erősebb legyen egy kicsit. Úgy meg tudom oldani, hogy veszek egy ilyet: [link]
És az RJ45-öt a wifi router inputjába (WAN/Internet) dugom, az USB-be pedig egy usb-s wifi adapter dugok, akkor az adapter fogja venni a wifi jelet és továbbítja majd a routernek, aki a LAN portjain, illetve wifin keresztül továbbítja majd azt?
Az ottani wifi jelszavas, nyilván a routeren keresztül nem fogom tudni beállítani, szóval gy gondoltam, hogy gépen beállítom neki és utána dugnám a routerbe csak kérdés hogy működne-e...
Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata vagy tudja, hogy működne-e, ha megcsinálnám, vagy esetlen ha nem működik akkor valamilyen más megoldás, hogy fogjam a wifi jelet aztán továbbítsam wifiként (erősítés)?
Tanultam hálózatot (CISCO), értek hozzá csak ilyet még nem csináltam...
Ha működik a dolog, akkor nekem egy link is elég valami cikkről, ahol leírják, hogy hogy kell megcsinálni!
Előre is nagyon köszönöm a segítséget! :)
Internet tábor lesz? Akkor minek kimenni az erdőbe? Ha nem, akkor minek internet?
Azzal a vicc kábellel mit szeretnél kezdeni? Ha tanultál volna igazán hálózat építést, akkor be sem linkelted volna.
Nyilván egy csomó mindent nem írtam le a táborról, mert nem nyilván nem tartozik csak a résztvevőkre, dolgozni megyünk oda, gólyatábor lesz és a munkához szükséges
Nem kell oltogatni, mert ilyen átalakítót életemben nem láttam, és nem tudtam, hogy használható-e ilyen célra, ezek szerint nem. Mivel ez egy olyan honlap, ahol kérdéseket lehet feltenni, azért tettem fel, mert nem tudtam, hogy lehet-e ilyet csinálni.
Kikérem magamnak rendesen tanultam, de ilyennel még nem találkoztam, ezért kértem segítséget itt, hogy mielőtt megveszem a hozzávalókat, tudjam, hogy egyáltalán érdemes-e...
de azért kösz a semmit...
ha csak egy gépre kell akkor azt írom le ahogy én használom ha távol vagyok a routeremtől... nekem van egy 54 mbites usb-s wifiadapterem ( ha neked még nincs akkor ne G-set vegyél mint ami nekem van hanem N-eset mert az gyorsabb is meg a hatótávja is nagyobb ) amin egy cserélhető gyárilag 4 dbi-s antenna volt amit leszedtem és vettem rá egy 8 dbi-s antennát... aztán most jön a lényeg, ami lehet hogy nem fog tetszeni de hidd el próbáltam, használom és műxik... minimum 40%-al növeli a jel minőségét... de ehez kell egy nyomtató és 3 A4-es lap... egy kis ragasztó és alufólia is... szóval ezt letöltöd, kinyomtatod majd a vonalak mentén szétvágod, és kivágod a lyukakat a jelölések mentén és a téglalap alakú papírra ragasztasz egy réteg alufóliát de próbáld minél gyűrődésmentesebben ha az megszáradt akkor a másik részt ami ugyan azon a lapon volt körszerű lap azt a kis fűleinél megfogod és az alufóliás rész felől beledugod a a téglalap alakú papírba az alufólia felől a kis füleket és a másik oldalon ahol nincs alufólia ott is odaragsztod hogy ne jöjjön ki.... 8 dbi-s antennára 3 fér rá... ha megcsináltad és megszáradt akkor a kivágott lyukba belehúzud az antennát és letolod az aljáig és sorba egymás tetjére ráteszed ezeket a papírokat... ezek úgy fognak működni mint egy parabola... arról veszik a jelet amerre fordítod...
szóval ezt kell letölteni és kinyomtatni, kivagdosni:
és a végén így kell kinézni és feltenni az antennára:
itt egyben van a 3 de ha külön van akkor sincs gond
ez tök jó, tetszik, tehát ez fogja venni az ottani wifi jelet egy gépre, ha jól értem
arra tudsz valamit, hogy eljuttassam az ottani wifi jelet a házig (hülyén hangzik, mert eljön odáig) csak hogy ott egy wifis routerrel fel tudjam erősíteni valahogy...
amúgy tényleg jó ez a trükk a parabolás, és még jól is néz ki :)
az enyém így néz ki...:
és a kb 50 méteres hatótávot 120 méterre növelte meg... havernál tanyán vastag vájogfal, fák és vasak az adó és vevő közt...
olvastam meg tudom, hogy WDS mód, két wifi hálózat "egybeolvasztása" de az ottani routerhez nem tudok hozzáférni... és nem tudom hogy támogatja-e, valahogy e nélkül szeretnék valami megoldást, ha lehet :)
jelenleg van egy Netgear 300 Mbps N-es routerem, amit szeretnék használni, ha valahogy meg lehet oldani, Te hallottál már valaha ilyen átalakítóról, amit linkeltem? vagy ilyen elképzelésről, amit leírtam? lehet hogy full hülyeség, azért kérdezem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!