Kisbeethowen kérdése:
Olyat lehet valahogy csinálni, hogy adott két gép az egyiken telepített operációs rendszer. Úgy meg lehet oldani, hogy a mindkét gépnek van külön saját lemezmeghajtója, és van egy közös, amiről az oprendszer menne. Ezt meg lehet valahogy oldani?
Figyelt kérdés
2014. márc. 22. 16:02
1/5 csacsi2 válasza:
Nem. A PC oprendszer nélkül nem működik.
2/5 A kérdező kommentje:
ezt csak azért kérdeztem, mert nem enged sehogy CD-ről bootolni, és ez lett volna a megoldásom, hogy hálózati meghajtóról belépek, és onnan telepítem az xp-t :( bioszt már beállítottam
2014. márc. 22. 16:07
3/5 anonim válasza:
Igen, PXE-vel és sok trükkel, Windowst hanyagolva, illetve ehhez az egyik (nevezzük szerver) gépnek mindenképp mennie kéne, illetve sokkal lassabb is lenne a boot. De ehhez komoly hozzáértés kell, szerintem felejtsd el. Egyáltalán, miért akarsz ilyet?
4/5 A kérdező kommentje:
azért mert nem enged CD-ről bootolni a gépem, de nincs tiszta vinyó van benne, mert a régi meghalt
2014. márc. 22. 16:10
5/5 anonim válasza:
Akkor viszont rossz a kérdésed, te hálózatról akarsz Windowst telepíteni. Ezt is lehetséges PXE-vel, még Windows esetén is, Google ad majd találatokat, de ez sem az a kétklikkes, "5 perc alatt megvan" dolog.
Inkább próbálj meg használható telepítőlemezt szerezni, vagy ha maga a meghajtó rossz, akkor pendrive-ra készíteni (nemhivatalos eszközökkel viszonylag egyszerű XP esetén is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!