Hogyan lehetne saját operációs rendszert készíteni?
Mi kell egy operációs rendszer elkészítéséhez? Hogyan állhatnák neki, mivel kellene kezdenem? Grafikához kicsit értek (Photoshop). Bár az tény, hogy nem vagyok programozó, sőt programozási ismereteim sincsenek. Csak elgondolkodtam ezen és kíváncsiságból fel tettem a kérdést.
Szóval lehetséges az, hogy valaki saját maga csinál egy operációs rendszert? Ha igen, akkor hogyan?
persze
egyedül 100 évig tartana megcsinálni egy opeációs rendszert, amelynek lenne grafikus felülete
a legújabb rendszerekben is vannak olyan programrészek, melyeket már 20 évvel ezelőtt is benne volt már egy op rendszerben
Haha XD
Olvasd el a kérdést figyelmesebben! Én egy szóval sem írtam, hogy ÉN MAGAM akarok csinálni egy saját operációs rendszert. Csak megkérdeztem, hogy lehetséges-e, hogy valaki maga készít egy op.rendszert.
Oda is írtam, hogy: " Csak elgondolkodtam ezen és kíváncsiságból fel tettem a kérdést. "
Persze hogy lehet, de ahogy az első válaszadó is írta, nem egyszerű feladat. Nem értek a grafikus felület részhez, de körülbelül ezeket kellene ismerni hozzá:
C++ (Vagy C, nemtudom a Java menne-e, de lehet)
OpenGL
Assembly
valamiféle adatbázis, ha el akarod adni, pl SQL
Biztos, hogy kihagytam valamit, én azt írtam csak le ami ahhoz kell hogy a rendszermagot (Kernel) meg tudd írni. Nagyon sok időt és jó idegeket igényel, de magad is módosíthatsz bármit az ún. Linux című nyílt forráskódú operációs rendszerből, elolvasod a GNU licenszét, meg a GPL-t és aztán mehet is amit szeretnél. Szóval a kérdésedre tömören a válasz: Nehezen, de lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!