Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek mennyi idő eljutni...

Szerintetek mennyi idő eljutni egy saját CMS rendszer megírásáig PHP-ban a nulláról?

Figyelt kérdés

Értek a HTML/CSS stb front-end témákhoz, de a PHP-t nemrég kezdtem kb a ciklusoknál tartok meg a fájlba írás és olvasásnál.

Mennyi idő eljutni egy Wordpresshez hasonló szintre vagy egy webshopot megírni? Úgy értem, mennyi idő annyi tudást elsajátítani?

2013. ápr. 30. 21:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Még kb. 3 év. Persze lesznek "működő" CMS próbálkozásaid. :) Aztán 3 év után, mikor már meg tudnád írni, eljutsz addig, hogy inkább még is egy kész megoldást használsz.
2013. ápr. 30. 21:19
 2/12 anonim ***** válasza:

Szerintem sok a 3 év. Ha intenzíven csinálod akkor másfél év, de mondjuk ehhez hozzá tartozik, hogy napi szinten foglalkozz a dologgal. Persze az is igaz, hogy nem lesz Wordpress ezernyi pluginnal, de már egész jó lehet CMS-nek a végeredmény.

G.

2013. ápr. 30. 21:35
 3/12 A kérdező kommentje:
mindenképpen napi szinten csinálnám, legalább 4-5 órát.
2013. ápr. 30. 22:52
 4/12 anonim ***** válasza:

"mindenképpen napi szinten csinálnám, legalább 4-5 órát."

Azért ennyire ne legyél fanatikus, hagyj időt a sportolásra, bulizásra, csajozásra is :D

BTW szerintem 2-3 éved minimum rá fog menni, ha egy olyan CMS rendszert akarsz összehozni egyedül, mint a Wordpress.

2013. máj. 1. 11:23
 5/12 anonim ***** válasza:

ma 11:23 magára a CMS rendszerre fog rámenni annyi ideje gondolom úgy érted. :D

Az azt megelőző tanulásra is kb. annyi.

2013. máj. 1. 13:56
 6/12 A kérdező kommentje:
Sajnos fontosabb hogy legyen elég tudásom programozóként elhelyezkedni valahol, mint a bulizás és azt mondták hogy Junior állásokra is tudni kell minimum egy saját CMS rendszert írni...
2013. máj. 1. 20:24
 7/12 anonim ***** válasza:

"Sajnos fontosabb hogy legyen elég tudásom programozóként elhelyezkedni valahol, mint a bulizás"

Nem tudom, hány éves vagy, de azért egy főiskolát/egyetemet kár elb@szni ezzel, hogy csak tanulsz, és semmi bulizás, de te tudod..

"azt mondták hogy Junior állásokra is tudni kell minimum egy saját CMS rendszert írni..."

Hazudtak.

2013. máj. 2. 08:01
 8/12 A kérdező kommentje:
Ha hazudtak , akkor mennyi tudás kell amivel merjek jelentkezni egy junior állásra? Úgy körülbelül, mi az amit egy juniornak tudnia kell megírni?
2013. máj. 2. 09:01
 9/12 anonim ***** válasza:

Érdekelne, hogy mivel foglalkozol most; felsőoktatásba jársz? Ha igen, mikor végzel?

BTW nincs ilyen, hogy "körülbelül ezt kéne tudnia megírni".

A cégtől függ teljes mértékben, hogy mit várnak el tőled.

Ha pl. a VirusBuster-hez jelentkezel(tudom, hogy már beszűntették a fejlesztést, nem kell okoskodni, csak példa), akkor pont lesz*rják, hogy tudsz-e CMS-t írni, vagy nem, őket az assembly és C tudás érdekli, meg mondjuk a Win mély ismerete.

De ha PHP-s webfejlesztő céghez mész, még ott sem várják el, hogy tudj saját CMS rendszert írni. Az már sokkal inkább jó pont, hogy ismerd a meglévő rendszereket, mint a Wordpress/Joomla/Drupal/akármi, amit az adott cég éppen használ.

Általában elmondható, hogy minden cégnek vannak technológiai szempontból preferenciái, amiknek az ismeretét elvárja a jelentkezőktől. Továbbá, ami NAGYON fontos, az az angol nyelvtudás. Majdnem bárhova mész, ez kritikus pontja a felvételinek. Végül, de nem utolsósorban, egy junior esetében az is igaz, hogy nem konkrét tudást várnak, inkább hogy legyen agilis, motivált, tudjon és akarjon gyorsan tanulni.

Ha egy cég juniort vesz fel, akkor pontosan tudja azt, hogy attól az embertől legalább 3 hónapig nem várhat el produktivitást, ergo neki ez befektetés, épp ezért a fenti elvárások.(motiváltság, gyors tanulás, stb.)

2013. máj. 2. 10:08
 10/12 A kérdező kommentje:

Utolsó:

először is köszönöm a segítséget, így tisztábban látok.

Nem járok felsőoktatásba, egyszerűen nincs rá keret. Van egy középfokú infó-szakmám, amihez mindent megtanultunk csak a PHP kb alapszinten volt. Valamennyit utána jártam a dolgoknak, e-mail form készítés meg ilyen alapok vannak. Az algoritmizálást tanulom most illetve programozási algoritmusokat néztem át JAVA-ban( lineáris keresés stb.)

Suli óta (1év) sok sitebuild meg marketing/SEO dolgot csináltam már, de több fantáziát látok egy programnyelv kitanulásában és a PHP-t mondják sokan. Persze, az is igaz hogy a másik fele meg azt mondja hogy PHP programozó már nem kell annyi van. A C#-re gondoltam még. Az angollal nincsenek gondok, szakmaival bővítve is értem.

2013. máj. 2. 12:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!