Mit lehet akkor tenni ha a laptopom szerint kapcsolodik a wireless network-re de valojaban nincsen internet kapcsolat?
Csatlakozás után kezdésnek megpingelném az index ip-jét, lehet, hogy csak valamiért a névfeloldás nem megy, és így nem jönnek a weblapok sem:
Start/Futtatás cmd [enter]
ping 213.20.130.97
Ha van válasz, van internet is, ezesetben a gépeden lokálisan kell belőni a dns szerverek ip címeit (hálózati beáll->tcp/ip) - de efelől azért volnának kétségeim, bár egy opciónak megfelel.
Ha nincs válasz, lehet, hogy csatlakoztál a wifi routerhez, de az nem oszt neked netet. Ez két dolog miatt lehetséges: a wifi csak egy bizonyos ip tartományra oszt netet (mondjuk az általa dhcp-n kiadott ip-knek), vagy egyáltalán nem oszt netet. Nézd meg, hogy neked manuálisan van-e belőve vista-n az ip, vagy a windowsra van bízva. Ha manuális, kapcsold ki. Ha a windows adja/kéri, akkor dhcp-ről kapod. Ekkor már csak az marad, hogy a wifi konkrétan nem oszt neked netet.
Harmadik: a vista trükközik, pl. tűzfallal. Kapcs. ki ideiglenesen, hogy akkor van-e net. Van kockázata, de minimális.
- kiprobaltam a ping-elest : 'Timed out'
- Azt is megneztem h manualis-e az IP cim. Nem az. A windows maga intezi automatikusan.
- A tuzfalat kikapcsoltam de tovabbra sincs semmi valtozas... :(
Hmm...lehet, hogy mac cím alapján ad netet....vagyis nem tudom hogyan működnek ezek a bérelhető netek, főleg, ha jelszóval lehet csak hozzáférni...
Próbáld meg, hogy friss drivereket töltesz le, mert nekem volt ütközésem routerrel (Linksys WRT54GL - sőt több linksys és cisco router levágott egyetemen is) a legfrissebb driverrel most jól meg az intel wifi (intel pro 3945abg) Nézd meg ezt a lehetőséget is -> [link]
Ha még mindig nem jó akkor kérdezd meg azt aki ezt a rendszert karbantartja..ő csak tud valami értelemeset mondani...
esetleg próbáld mg pingelni a routert (cmd->ipcofig/all itt keresd ki az átjáró címét és azt pingeld...) ha arra sem jön válasz akkor valami nagyon el van állítva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!