Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Néha egy hétre kellene mobil...

Sofiel kérdése:

Néha egy hétre kellene mobil internet kapcsolat a számítógépemre, előfizetne nem éri meg. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés
Otthon van kábeles internet, de néha látogatóba megyünk egy-egy hétre a vidéki rokonokhoz. A gépemet el tudom vinni, de meg kéne oldani az internetkapcsolatot. Van feltöltős mobilinternet? Hogy működik és mit kell hozzá venni? Köszi előre eis a segítséget.
2011. szept. 21. 19:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Nekem Vodafone feltöltős netem van. Sajnos ezt már nem árusítja a Voda, de ez volt a legelőnyösebb. Havonta 50MB-ig ingyenes, 250-ig 1000Ft, 500MB-ig még ezer, 1 GB-ig megint egy ezres, és így tovább. Nekem néhányszor volt olyan, hogy 50MB felé mentem, de nem sokszor. A vidéki leruccanásokra tökéletes. Olcsó, szinte ingyen van. Youtube-t éppen nem nézhetsz rajta, de böngészni, chatelni perfekt.
2011. szept. 21. 20:01
 2/12 anonim ***** válasza:

nekem meg a vodás hobby van.

ez is feltöltős,nincs hűség,és csak a telefon is elég hozzá

2011. szept. 22. 06:25
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ. Ehhez kell venni egy usb sticket és eg

y külön speciális kártyát? Hogy keressem? (Hátha vaterán találok) A telefonos hogy működik? Nem is kell hozzá stick? Köszi!

2011. szept. 22. 07:54
 4/12 anonim ***** válasza:
semmi sem kell,se stick,se még egy kártya
2011. szept. 22. 14:08
 5/12 A kérdező kommentje:
Nekem vodás előfizetésem van, akkor azzal lehetne netezni is...? (Bocs ha értetlen vagyok, nem ismerem ezeket a megoldásokat, mindig csak kábel netünk volt) Köszi
2011. szept. 22. 14:38
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a Vitamax Instant net értékesítését befejezte a Vodafone, ezért jelenleg két fajta feltöltőkártyás konstrukciót tudok ajánlani, ami kapható:

[link]

Ez hasonló a Vitamax Instant nethez, csak nincs benne havi 50 Mb ingyenes keret. Ezt a konstrukciót elsősorban akkor ajánlom, ha abban az egy hétben alig mennél fel az internetre, mivel így olcsóbb.

[link]

Ha 1 hétre rendeled meg, akkor 2500 Ft és 1 Gb-ot ad. Viszont ha túlléped a forgalmi keretet, csak lassítanak 128 Kbit/s-ra, de az 1 hétig végig lesz interneted. Ha többet használod, ezt a csomagot javasolom.

Ezekhez mobilinternet modemet kell venni (kapható modemmel is csomagban). Ha a telefonod alkalmas rá, használható modemként, de ehhez minimum 3G/HSDPA-s telefont javasolok. Ha tudja, akkor összekapcsolhatod Bluetooth-al, vagy adatkábellel, ez utóbbi nagyobb sebességre képes. A beállítás operációs rendszerenként és telefononként eltérhet, de ha felhívod a mobilszolgáltató ügyfélszolgálatát, és kérsz egy technikust, akkor lépésről lépésre elmagyarázzák, mit hogyan kell. Én is így csináltam, Bluetooth-on kötöttem össze a telefont a géppen, az ügyfélszolgálatos meg telefonon mondta, hogy hová lépjek be a Windowsban a beállításhoz, mit hogyan kell.

2011. szept. 22. 14:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
igen,vodás előfizetéssel is lehet netezni
2011. szept. 22. 16:54
 8/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek! Sajnos a telefonom százéves, így akkor mégis kell hozzá mobil internet modem. (Ha abba az előfizetéses kártyámat teszem be, akkor "történik" valami?)
2011. szept. 23. 00:15
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen kártyát betehetsz, de a modem a telefonokhoz hasonlóan hálózatfüggő, tehát csak annak szolgáltatónak a SIM kártyáját fogadja el, amelyiknél a készüléket vásároltad.

Egyébként milyen vezetékes internetszolgáltatónál vagy? Lehet, hogy a szolgáltatód értékesít mobilinternetet is, ha pedig így van, akkor azt a vezetékes neted mellé kedvezményesen megkaphatod.

2011. szept. 23. 00:20
 10/12 A kérdező kommentje:
UPC van itthon. Ha vodás modemet veszek, és a telefonkártyámat beleteszem, akkor szabadon használhatom, amikor akarom? De vajon akkor milyen áron számol?
2011. szept. 23. 00:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!