Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ezt megtehetik?

Ezt megtehetik?

Figyelt kérdés
A facebookon létrehoztam egy oldalt, egy olyan cégnek, akinek még nem volt hivatalos oldala, és rám szállt a marketingesük, hogy töröljem, mert hogy a nevüket használom és ez jogsértés. Az oldalon nem utaltam rá, hogy én vagyok maga a cég, de nem tudom, hogy vajon ez a jogi dolog facebookon ugyanúgy van-e mint a való életben? Mellesleg még csak vissza sem éltem a nevükkel, éppen ellenkezőleg, reklámoztam őket. Az oldalt nem töröltem csak "eltűntettem" amiről nem tudnak az nem fáj..

2012. aug. 11. 11:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen, meg tehetik.
2012. aug. 11. 11:34
 2/4 anonim ***** válasza:

A facebook-on ugyan úgy érvényesek a törvények, mint a való életben. FB az nem a törvények nélküli senki földje.

Anno, pontosabban még most is vannak különféle programok facebook testreszabására, finomhangolására, stb.

Az egyik ilyen program "Facebook fixer" néven indult. Ahogy népszerűbb lett maga a Facebook is felfigyelt rá és kötelezték a készítőjét, hogy változtassa meg az alkalmazás nevét különben jogi útra terelik az ügyet.

A program új nevet kapott és azóta is elérhető.

Tehát ha te továbbra is a cég nevében csinálsz bármit is, könnyen megütheted a bokádat. Nehogy azt hidd, hogy csak mert a cég közvetlenül nem látja nem juthat el hozzájuk az oldal, főleg facebook-on...

2012. aug. 11. 11:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Megtehetik, hiszen ők döntik el, hogy a cégüknek milyen oldalt akarnak vagy nem akarnak létrehozni.

Ha pl. szándékosan nem akarnak a Facebookon jelen lenni, akkor ki vagy te, hogy a nevükben létrehozol egy oldalt?

Más volna a tényállás, ha felkérnek téged, hogy csinálj nekik egy oldalt, de így teljesen jogos a követelésük. Cégvezetőként én sem örülnék, ha valaki kívülálló csinálna egy oldalt a cégemről, mert a közönség egyértelműen azonosítja az oldalt a céggel és egy kívülálló által készített oldal nem feltétlen tükrözi a cégvezető irányelveit.

2012. aug. 11. 12:04
 4/4 A kérdező kommentje:
De mi van ha ez egy rajongói oldalként van feltüntetve?
2012. aug. 12. 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!