Ez milyen email cím? :"@yahoo. Fr"
Igen, fogalmazhatunk úgy is, hogy szívatnak...
Ez egy átverés. Google-ba keress rá például:
internet dating scam
nigerian girl scam
Vagy még jobb, ha az általa írt email egy részére keresel rá.
Az egész arra megy ki, hogy tőled pénzt csaljanak ki.
Az email szövege változó, de nagy általánosságban valami néger lány ír, aki vagy keresi az igaz szerelmet aminek semmi sem állhat az útjába, vagy épp megölték az egész családját és most próbál menekül. Néha előfordul még az is, hogy az apja dús gazdag volt és épp meghalt, de a lány nem tud a pénzhez jutni, ezért kéne a te segítséged.
Tipikus jelek még, hogy megadja a saját email címét, aminek általában nincs rendes neve, csak véletlen betűk és számok. És persze valami fordító programmal ír.
Ha épp nincs jobb dolgod nyugodtan levelezhetsz vele. (Én is elszórakoztam néhány alkalommal :D) Most, hogy tudod mire megy ki a játék, még vissza is szívathatod őket. Aztán ha látják, hogy úgy sem fizetsz nem írnak többet.
Olvasd el ezt: [link]
Mai hír.Csak óvatosan :)
"Egyedül azt nem értem, hogy az e-mail cím hogy végződhet fr-el ?" Ugyan úgy, ahogy hu-val is végződhet. Tényleg ennyire bonyolult? :D Az fr az Franciaországra vonatkozik.
Megszívatni őket. Én sose jutottam 1-2 levélnél tovább mert meguntam. Korlátozott módon meg lehet szívatni őket.
Próbálj minden segíteni neki, de azért legyél egy kicsit hülye mellé. Pl: Te elutaltad a pénz, nem érted miért nem kapta meg. Feladtad postán de rossz címre ment. Vagy kiküldöd valami ismerősödet. Esetleg hülyítheted azzal is, hogy ismersz valakit hatóságoknál akinek ez a szakterülete és majd ő is besegít, stb.
Ameddig el tudod hitetni velük - mert ezt nem ám egyedül csinálja ez a nő - hogy te segíteni akarsz nekik, és pénzre számíthatnak tőled, addig lehet hülyíteni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!