Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Ez milyen email cím? :"@yahoo....

Ez milyen email cím? :"@yahoo. Fr"

Figyelt kérdés
Állítólag társkeresőn megtalált egy eleféntcsontpari lány, és már egy ideje emailezünk szerintetek csak szivat valaki? De olyan fura az írása írja azt is, hogy egy fordító programot használ hogyí tudjon velem beszélgetni. Természetesen a @yahoo.fr előtt még van pár betű de azt nem írtam le. Lehetséges hogy tényleg olyan messziről írjon valaki Először egy társkeresőről írt nekem, aztán megadta nekem ezt a címet, hogy tudjunk beszélgetni.

2012. jún. 1. 08:10
1 2 3 4 5
 1/46 A kérdező kommentje:
vagyishát már nem Elefántcsontparton él, hanem Ghánában mert meghalt az egész családja nemrég valami háborúban. Hány km innen elefántcsontpart? vagy Ghána??
2012. jún. 1. 08:14
 2/46 anonim ***** válasza:

Igen, fogalmazhatunk úgy is, hogy szívatnak...

Ez egy átverés. Google-ba keress rá például:

internet dating scam

nigerian girl scam

Vagy még jobb, ha az általa írt email egy részére keresel rá.

Az egész arra megy ki, hogy tőled pénzt csaljanak ki.

Az email szövege változó, de nagy általánosságban valami néger lány ír, aki vagy keresi az igaz szerelmet aminek semmi sem állhat az útjába, vagy épp megölték az egész családját és most próbál menekül. Néha előfordul még az is, hogy az apja dús gazdag volt és épp meghalt, de a lány nem tud a pénzhez jutni, ezért kéne a te segítséged.

Tipikus jelek még, hogy megadja a saját email címét, aminek általában nincs rendes neve, csak véletlen betűk és számok. És persze valami fordító programmal ír.

Ha épp nincs jobb dolgod nyugodtan levelezhetsz vele. (Én is elszórakoztam néhány alkalommal :D) Most, hogy tudod mire megy ki a játék, még vissza is szívathatod őket. Aztán ha látják, hogy úgy sem fizetsz nem írnak többet.

2012. jún. 1. 09:51
 3/46 Csiß ***** válasza:

Olvasd el ezt: [link]

Mai hír.Csak óvatosan :)

2012. jún. 1. 11:44
 4/46 A kérdező kommentje:
Mégis hogy tudna belőllem pénzt kicsalni?????
2012. jún. 1. 12:57
 5/46 Csiß ***** válasza:
Elolvastad a cikket amit linkeltem? Ha hülye vagy akkor a leírtak alapján.
2012. jún. 1. 13:00
 6/46 A kérdező kommentje:
Mert ez így már nem társkeresőn keresztűl megy, hanem csak e-mailezünk. Az lehet, hogy valami haverom vagy valaki aki ismer szórakozik velem?? És ezt hogy deríthetném ki?? Egyébként nekem is gyanús már az elejétől kezdve de mégis olyan aranyos dolgokat ír de tényleg. Most nemrég is jött e-mail és valami vízumról hablatyolt meg hogy alig várja hogy megöleljem meg ilyenek.... Az Orvosi meg szívsebész meg ilyenek ő idősebb nálam 7 évvel. szóval akkor hü..eség az egész de mégis ki csinál ilyeneket? és hogy tudnak ebből pénzt kicsalni? Egyedül azt nem értem, hogy az e-mail cím hogy végződhet fr-el ?
2012. jún. 1. 13:03
 7/46 A kérdező kommentje:
bocsi még nem most fogom köszi
2012. jún. 1. 13:05
 8/46 A kérdező kommentje:
áááhhháááá :D :D majd ha hülye leszek :D szívesen emailezgetek vele :) de hogy pénzt kűldjek meg utalgassak neki arra várhat :D
2012. jún. 1. 13:08
 9/46 A kérdező kommentje:
Nincs valami ötletetek hogyan tudnám megszivatni???
2012. jún. 1. 13:09
 10/46 anonim ***** válasza:

"Egyedül azt nem értem, hogy az e-mail cím hogy végződhet fr-el ?" Ugyan úgy, ahogy hu-val is végződhet. Tényleg ennyire bonyolult? :D Az fr az Franciaországra vonatkozik.

Megszívatni őket. Én sose jutottam 1-2 levélnél tovább mert meguntam. Korlátozott módon meg lehet szívatni őket.

Próbálj minden segíteni neki, de azért legyél egy kicsit hülye mellé. Pl: Te elutaltad a pénz, nem érted miért nem kapta meg. Feladtad postán de rossz címre ment. Vagy kiküldöd valami ismerősödet. Esetleg hülyítheted azzal is, hogy ismersz valakit hatóságoknál akinek ez a szakterülete és majd ő is besegít, stb.

Ameddig el tudod hitetni velük - mert ezt nem ám egyedül csinálja ez a nő - hogy te segíteni akarsz nekik, és pénzre számíthatnak tőled, addig lehet hülyíteni őket.

2012. jún. 1. 13:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!