Létezik USB-s WiFi stick ami hotspotként szolgálhat?
A téma adott, de leírom, hogy miért van erre szükségem.
Az itthoni hálózat egy igen bonyolult és jól működő rendszer (3 teljes nap volt mire összeraktam) 1 router 2 switch és hozzá tartozó 6 számítógép+nyomda gépek csatlakoznak egymáshoz az én gépem a főszerver. Ez idáig oké és nincs is vele semmi gond, viszont főnök úr kitalálta, hogy milyen jó lenne ha lenne wifi is mert ha éppen ő betoppan nem tudja a laptopját használni csak, hogyha a szabadon lévő 1db UTP kábelt bedugja ami szerinte rossz helyen van(nem, nem lehet elhúzni máshova)és a megrendelőknek is milyen jó lenne ha lenne wifijük ha éppen mutatni akarnak valamit a grafikusoknak .(erre ott van az ő gépük de mind1) Ami viszont már érdekesebb, hogy vettem egy tabletet és így én is rákényszerülök a wifi-re miatta ha éppen nem a gépen akarok valamit matatni. Szóval kitaláltam, hogy a hálózat megbontása nélkül egy USB-s wifi vevővel/adóval létesítek egy hotspotot amire rátud csatlakozni a nagy főnök uff/megrendelők és én is nyugodtan wifizhetek akármikor és nem kell a szomszéd wifijét lopnom... Tehát a kérdésem az, hogy tudnátok-e ajánlani ilyen eszközt ha van, és ha igen akkor annak a beállításáról kérnék egy rövid kis tájékoztatást mellé. (rendszer: Win7 ultimate x64)
elméletben nincs ilyen közvetlen megoldás, de egy kis ügyeskedés, és megoldható. Eszerint:
Az utolsónál a pont, nem USB adapter kell, hanem Access Point.
Persze elvileg USB -vel is kivitelezhető, de akkor egy gépet csak azért kell bekapcsolva hagyni, hogy Wi-Fi -t szolgáltasson, ami nem túl gazdaságos megoldás.
A te általad belinkelt USB stick 6336 Ft-ba kerül, ezen az áron már AP-t is kapsz, minek akarsz akkor USB stick-et?
Rádugsz arra az 1 szerencsétlen utp kábelre egy wifi-s routert (lan-to-lan mód).
beállítod a wifit előre, letiltod a dhcp szervert a lap oldaon . Elvileg ennyi. wr340gd-vel tesztelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!