Wifis router vagy router+wifi stick?
A Wi-Fi router csatlakozik az internethez és elossza azt vezetéken és vezeték nélkül a beépített Wi-Fi -AP segítségével. A működéséhez még számítógép sem kell (hiszen gyakorlatilag ő maga is egy számítógép). Ezen kívül még kismillió funkciója lehet gyártótól függően, úgy mint hardveres tűzfal, sávszélesség korlátozás, szülő felügyelet, stb..
A Wi-Fi stick vagy nevezzük inkább adapternek, csak annyi a funkciója, hogy ilyen vezeték nélküli hálózatokhoz csatlakozzon.
Mit ahogy az előző is mondja, nincs olyan, hogy melyik a jobb. Hiszen mindegyiknek más a funkciója.
A Wifi router-t általában ahhoz a fix helyen lévő géphez érdemes kötni, amin jelenleg is van internet elérés.
A Wifi adaptert, medig arra a gépre, amin nincs net de szeretnéd, hogy legyen rajta.
ha vezetékkel akarod elosztani a netet akkor nem érdemes wifi-s routert venni. elég egy sima wifi nélküli.
leírom énis még1x hátha nem értetted meg...
a wifi adapterrel a wifit csak fogod. de nem küldesz jeleket. az úgy néz ki majdnem mint egy pendrive, bedugod a gépedbe és ha van wifi a közelben akkor rácsatlakozik és lesz neted.
a wifi-s routerrel pedig küldesz jeleket, röviden megosztod a netedet kábel nélkül, de ha nincs adaptered akkor te nem fogod tudni használni csak akinek van adapterje, ezért nincs értelme venni wifis routert ha nincs mivel befogd a jeleket.
Kedves s*ggfej jóska! Én csak neked akarok jót, hogy figyelj a dátumra, ne törd magad feleslegesen ezer éves kérdéseken, amit már a kutya sem olvas.
És én k*rvára nem ilyen hangnemet használtam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!