Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudom változtatni, egy...

Hogyan tudom változtatni, egy Cisco Linksys router ip számát?

Figyelt kérdés

2012. febr. 8. 12:37
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Több helyen azt olvastam,hogy a router MAC címét nem tanácsos átírni,de lehet hogy igazad van.

Nem tiltottak ki sehonnan (nem tudom miért kell azonnal rosszra gondolni),hanem egy internetes fórumon régebben a párom regisztrált és én is szeretnék regisztrálni,de nem enged még egy regisztrációt.Gondolom figyelik az ip címet és abból látják.

Szóval a lényeg, hogy nem lehet a router publikus Ip címét csak úgy simán megváltoztatni.

Akkor a szolgáltatótól kell kérni ezek szerint.

2012. febr. 8. 14:42
 12/15 anonim ***** válasza:

"Több helyen azt olvastam,hogy a router MAC címét nem tanácsos átírni"

A szolgáltató felé éppen azt teszed, amikor kicseréled a routert, vagy közvetlen kötöd be a modemet. És pontosan ezért kapsz másik IP-címet.

2012. febr. 8. 14:48
 13/15 anonim ***** válasza:

Azért csak óvatosan a MAC cím átírással, mert néhány szolgáltató már lementi, hogy mi volt a MAC-ed és nem ad ki IP-t hí új MAC címed van. (Főleg kábeles neteknél jellemző ez.)

Szóval ha átírod és nincs net, akkor így jártál.

Ha elég sokáig nem használod a routert/modemet (ki van kapcsolva) egy idő után elévül a foglalás az IP-n és újat kapsz, ha újra fellépsz/bekapcsolod.

Más megváltoztatási lehetőség nincs, illetve van, lehet proxy-val próbálkozni.

De erősen kétlem, hogy IP-t néztek volna a reggelésnél, ez nem szokás.

2012. febr. 8. 15:17
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Biztos, hogy IP alapján nem enged újra regisztrálni abba a fórumba? Többnyire inkább sütiben szokták (hiszen sok a dinamikus IP). Azt meg egy szimpla cache ürítés megoldja.
2012. febr. 8. 16:11
 15/15 A kérdező kommentje:

"Azért csak óvatosan a MAC cím átírással, mert néhány szolgáltató már lementi, hogy mi volt a MAC-ed és nem ad ki IP-t hí új MAC címed van. (Főleg kábeles neteknél jellemző ez.)Szóval ha átírod és nincs net, akkor így jártál. Igen,több helyen erre hívták fel a figyelmem."

Igen,több helyen is erre figyelmeztettek,mert kábeles neten van!

Nem biztos,hogy Ip cím alapján azonosítanak,ezt én gondoltam...

Hogy szokták leginkább?

2012. febr. 8. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!