Hogyan tudom változtatni, egy Cisco Linksys router ip számát?
Több helyen azt olvastam,hogy a router MAC címét nem tanácsos átírni,de lehet hogy igazad van.
Nem tiltottak ki sehonnan (nem tudom miért kell azonnal rosszra gondolni),hanem egy internetes fórumon régebben a párom regisztrált és én is szeretnék regisztrálni,de nem enged még egy regisztrációt.Gondolom figyelik az ip címet és abból látják.
Szóval a lényeg, hogy nem lehet a router publikus Ip címét csak úgy simán megváltoztatni.
Akkor a szolgáltatótól kell kérni ezek szerint.
"Több helyen azt olvastam,hogy a router MAC címét nem tanácsos átírni"
A szolgáltató felé éppen azt teszed, amikor kicseréled a routert, vagy közvetlen kötöd be a modemet. És pontosan ezért kapsz másik IP-címet.
Azért csak óvatosan a MAC cím átírással, mert néhány szolgáltató már lementi, hogy mi volt a MAC-ed és nem ad ki IP-t hí új MAC címed van. (Főleg kábeles neteknél jellemző ez.)
Szóval ha átírod és nincs net, akkor így jártál.
Ha elég sokáig nem használod a routert/modemet (ki van kapcsolva) egy idő után elévül a foglalás az IP-n és újat kapsz, ha újra fellépsz/bekapcsolod.
Más megváltoztatási lehetőség nincs, illetve van, lehet proxy-val próbálkozni.
De erősen kétlem, hogy IP-t néztek volna a reggelésnél, ez nem szokás.
"Azért csak óvatosan a MAC cím átírással, mert néhány szolgáltató már lementi, hogy mi volt a MAC-ed és nem ad ki IP-t hí új MAC címed van. (Főleg kábeles neteknél jellemző ez.)Szóval ha átírod és nincs net, akkor így jártál. Igen,több helyen erre hívták fel a figyelmem."
Igen,több helyen is erre figyelmeztettek,mert kábeles neten van!
Nem biztos,hogy Ip cím alapján azonosítanak,ezt én gondoltam...
Hogy szokták leginkább?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!