Hogyan tudom változtatni, egy Cisco Linksys router ip számát?
Különbség van a külső internetes IP cím, és a router által a gépek számára kiosztott belső helyi hálózati cím kötött.
Illetve gyártónként különbözhet a router helyi hálózati IP címe.
Köszönöm,hogy próbálsz segíteni,de én érthetően leírtam,hogy mit szeretnék megváltoztatni.Mezei nyelven:
AZT AZ IP CíMET SZERETNÉM MEGVÁLTOZTATNI,AMIT AZ INTERNETES IP LEKÉRDEZŐK LÁTNAK ! pl. www.cmyip.com, www.speedtest,net stb...
Arra mondtam,hogy van köze a router-nek az ip-hez,hogy ha kikötöm a rendszerből a routert,akkor más lesz az ip cím,amit látok a speedtest.net ablakában. Pont ezt az ip címet szeretném megváltoztatni a routeren belűl,ha van rá lehetőség.
Nem hiszem,hogy ennyire bonyolult és érthetetlen lenne a kérdés egy hozzáértő számára.
"Azért más router nélkül, mert dinamikus IP van és mindig másikat kapsz."
Nem kapok mindig mást,mert évek óta ugyanaz és ezért jó,hogy a router-nek más a "publikus" ip címe,de ezt is jó lenne időnként megváltoztatni.
(mindenféle erre szakosodott ip-címrejtő programok nélkül)
A publikus IP címet TE a ROUTEREN BELÜL nem tudod megváltoztatni. Azt a netszolgáltató adja (ahogy már írtam). De a router MAC címét át tudod írni valószínűleg, és utána új IP-t kell hogy kapj.
Mellesleg honnan tiltottak ki? :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!