Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogyan tudom változtatni, egy...

Hogyan tudom változtatni, egy Cisco Linksys router ip számát?

Figyelt kérdés

2012. febr. 8. 12:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Legalább kettő van neki. Melyiket?
2012. febr. 8. 12:40
 2/15 A kérdező kommentje:
Azt szeretném megváltoztatni,amit pl. a www.speedtest.net lát.
2012. febr. 8. 12:42
 3/15 anonim ***** válasza:
Az nem a routeren múlik.
2012. febr. 8. 12:49
 4/15 A kérdező kommentje:
Valami köze mégis van a routernek az Ip címhez,mert ha kikötöm a rendszerből,akkor teljesen más az ip címem!
2012. febr. 8. 13:04
 5/15 A kérdező kommentje:
Most kötöttem be,egy másik routert és az is más ip címet ír ki !
2012. febr. 8. 13:08
 6/15 P.O.C. ***** válasza:

Különbség van a külső internetes IP cím, és a router által a gépek számára kiosztott belső helyi hálózati cím kötött.

Illetve gyártónként különbözhet a router helyi hálózati IP címe.

2012. febr. 8. 13:30
 7/15 anonim ***** válasza:
Anyám borogass! A külső, publikus IP címet, amit a whatismyip is lát az internetszolgáltatód adja. Azért más router nélkül, mert dinamikus IP van és mindig másikat kapsz. Amúgy meg egyszerű: módosítod a routered MAC címét (WAN-hoz tartozót) és 99% hogy más IP-t fogsz kapni.
2012. febr. 8. 13:39
 8/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm,hogy próbálsz segíteni,de én érthetően leírtam,hogy mit szeretnék megváltoztatni.Mezei nyelven:

AZT AZ IP CíMET SZERETNÉM MEGVÁLTOZTATNI,AMIT AZ INTERNETES IP LEKÉRDEZŐK LÁTNAK ! pl. www.cmyip.com, www.speedtest,net stb...

Arra mondtam,hogy van köze a router-nek az ip-hez,hogy ha kikötöm a rendszerből a routert,akkor más lesz az ip cím,amit látok a speedtest.net ablakában. Pont ezt az ip címet szeretném megváltoztatni a routeren belűl,ha van rá lehetőség.

Nem hiszem,hogy ennyire bonyolult és érthetetlen lenne a kérdés egy hozzáértő számára.

2012. febr. 8. 14:04
 9/15 A kérdező kommentje:

"Azért más router nélkül, mert dinamikus IP van és mindig másikat kapsz."

Nem kapok mindig mást,mert évek óta ugyanaz és ezért jó,hogy a router-nek más a "publikus" ip címe,de ezt is jó lenne időnként megváltoztatni.

(mindenféle erre szakosodott ip-címrejtő programok nélkül)

2012. febr. 8. 14:11
 10/15 anonim ***** válasza:

A publikus IP címet TE a ROUTEREN BELÜL nem tudod megváltoztatni. Azt a netszolgáltató adja (ahogy már írtam). De a router MAC címét át tudod írni valószínűleg, és utána új IP-t kell hogy kapj.

Mellesleg honnan tiltottak ki? :P

2012. febr. 8. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!