Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért nem tudok csatlakozni...

Miért nem tudok csatlakozni bizonyos időközönként a Linksys WRT120N routerhez wifin keresztül?

Figyelt kérdés

Kb fél éve vettem egy Linksys WRT120N wifi routert és meg is vagyok elégedve vele, egy problémát kivéve. Néha, nem meghatározott időközönként olyat csinál magától, hogy nem lehet csatlakozni a WIFI-jéhez. Egyszerűen azt írja az iPod, vagy a laptop, vagy a másik számítógép, hogy nem lehet kapcsolódni a vezeték nélküli hálózathoz. De ha ilyenkor újraindítom (akár a router beállító felületén, akár csak kihúzom, várok egy kicsit és újra bedugom), akkor megint újra lehet csatlakozni a hálózathoz. Vagyis nem kell állítanom semmit csak újra kell indítani. Megnéztem már hogy ilyenkor túl meleg e, de nem normál hőmérsékletű ilyenkor. Próbáltam mindenféle titkosítással (WEP, WPA2, stb.), de ilyenkor is előjött. Van amikor csak 2 hónap mulva jön elő, de van amikor 1 hét mulva. Nem olyan nagy probléma, de elég zavaró hogy ilyenkor ki be kell huzigálnom a konnektorból. A legújabb firmware van rajta, az 1.0.0, már újraraktam, de nem változott semmi. Amikor megvettem az 1.0 volt rajta, még aznap frissítettem erre a verzióra. Nem tudom járt e már valaki így ahogy én, ha igen és sikerült valamit csinálnia vele akkor kérem írj a le hogy mit tett.

A routerre 1 gép kábelen, 2 gép pedig WIFI-n keresztül kapcsolódik. Továbbá néha-néha az iPod Touch-omat, vagy a mobilomat is rákapcsolom, de azokat nem sokáig. Az alapértelmezett ip beállításokat használom, DHCP-vel, (192.168.1.100-tól) és jelenleg nincs semmiféle titkosítás bekapcsolva, tehát bárki rákapcsolódhat. Ja és biztos hogy nem valaki szórakozik velem, mivel a Network Magic kijelzi ha valaki csatlakozik a hálózathoz. ha tudtok valami akkor írjátok meg létszi! Köszönöm!!

2012. jan. 13. 21:23
 1/7 anonim ***** válasza:
én elvinném a routert gariba javíttatni valszinű haldoklik
2012. jan. 14. 02:03
 2/7 anonim ***** válasza:
én meg vennék e helyett a néha jó-néha nem helyére egy kb 5 ezer forintos TP-Link rutit,azt a probléma megoldva
2012. jan. 14. 06:14
 3/7 P.O.C. ***** válasza:
Nos igen, attól hogy valamit a Cisco gyárt, még nem lesz Isten. Sajnos erre én sem tudok mit mondani. Esetleg szerviz, de ha tényleg ilyen ritkán fordul elő, ők sem tudják majd reprodukálni a problémát és ráfogják az Internetkapcsolatod hibájára.
2012. jan. 14. 08:59
 4/7 P.O.C. ***** válasza:
Esetleg nézd meg mi történik, ha másik Wi-Fi csatornát használsz. Vagy ha "b/g/n mixed mode" helyett "g only" -ra állítod.
2012. jan. 14. 09:07
 5/7 A kérdező kommentje:
Arra én is gondoltam hogy gariba visszaviszem, de mivel nem tudom csettintésre megmutatni hogy mit csinál, így ez valószínűleg ki van zárva. Ezt a "g only" dolgot majd kipróbálom, lehet beválik, nem tudom. Ja és egyébként ez 5000 pár száz forintba került! :D Gondolta marra is hogy felrakok egy régebbi verziójú firmware-t de nem tudom visszafelé lehet e frissíteni. Na mindegy azért kipróbálom majd ezeket, persze nem egyszerre. Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! És ha valaki tud valamit még mindig szívesen várom!
2012. jan. 14. 09:59
 6/7 P.O.C. ***** válasza:
Érdekes ez az 5 eFt is, bárhol nézem 10 eFt körül van az ára. Elképzelhető, hogy ennek a "Best Buy" dolognak is köze lehet a hozzá. Lehet valami szériahibás példány.
2012. jan. 14. 10:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Hát igen... Mikor vettem akkor 2 ilyen volt a webshopban 2 különböző árral, az egyik 8000 körüli a másik 5000 körüli volt. bementem a boltba ott azt mondták, hogy azért olcsóbb az egyik mert az egy régebbi kiadás, de mondjuk szerintem nincs ebből új és régi kiadás, ezért vettem meg az olcsóbbat. Nem hinném hogy valami "már egyszer gariba visszavitt" cuccot vettem volna, mivel a csomagoláson egy karcolás sem volt, hacsak nem csomagolták újra. Nem tudom most tesztelgetem, és majd kiderül, ha nem javul, de nem is rosszabbodik, akkor marad. ha pedig végképp behal megy gariba vissza. Elvileg még van kb fél év gari rajta.
2012. jan. 14. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!