Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » HUNBUX átverés vagy igazi?

László22 kérdése:

HUNBUX átverés vagy igazi?

Figyelt kérdés

Jó lenne tudni mert amint láttam eddig 2 kérdést tettek fel ezzel kapcsolatban de mind2szer egy írj privit volt a válasz, ami nem igazán elégíti ki a fantáziámat, most hamisítják a kifizetést vagy konkrét adatok és érdemes elkezdeni?

Köszönöm előre is a választ.

És nem kérek helyesírási és szövegértelmezési kritikákat, szerintem értelmezhető a kérdésem, köszönöm.

2012. jan. 6. 10:15
1 2
 1/11 2xSü ***** válasza:
100%

Erősen piramisjáték jellege a dolognak.

Nekem már eleve a dizájn gyanús. Ha ennyire jól termelne a rendszer, akkor lenne pénz egy normális dizájn összedobására. De nézzük a tartalmi részt: Maga az egész rendszer nincs értelmesen leírva. Sok az olyan fogalom a szabályzatban, ami nem triviális fogalom és nincs leírva a pontos jelentése. A szabályzatban nincsenek lefektetve az árak, illetve azok változásának módja.

Általában az ilyen rendszerek ki szoktak fulladni elég hamar. (Kevés a hirdető, így lejjebb kell vinni az árakat, ami a reklámböngészők bevételére is hatással van, így csökken a reklámnézők száma, stb… Ez egy ördögi kör.) A bevétel jó része nem a reklámokból, hanem az egyéb – profit reményében tett – befektetésből jön. Az emberek nagy többsége veszteséggel száll ki belőle.

Ha valaki profitot is lát belőle, az jóval kisebb, mint amennyi időt, erőfeszítést szán rá. Egy hirdetést 30 mp-ig kell nézni és ezért $0.004-t kapsz. Ha napi 8 órában csinálod (nem ebédelsz, nincs pihenő, nem mész WC-re, stb…), akkor óránként 120 hirdetést tudsz megnézni, egy nap alatt tehát 960-at. Ezért óránként kapsz $0.48-at, naponta $3.84-et. Ez 120 Ft-os órabért jelent, napi 960 Ft-ot, havi 20 000 Ft-ot. Mindezt napi 8 órás nonstop monoton „munkáért”. (Ha a realitást nézem, akkor ez inkább havi 15 000 Ft, hiszen az ember fárad, pár másodperc veszteség van, kimegy WC-re, ebédel, stb…) (Ja és ebből még nem is adóztál ugye. Adózással mindjárt kb. megfelezheted ezt az összeget) Persze ha prémium tag leszel – havi 1400 Ft-ért –, akkor ennek a dupláját is megkeresheted (bruttó 30 000 Ft-ot, de akkor már nem szállhatsz ki egy hónapig).

Ahhoz, hogy megérje, be kell szervezned egy csomó embert (általában az ismerőseidet sikerül beszervezni). Ergo te már lehet, hogy jobban jársz, de akiket beszerveztél, azok nem (hacsak nem követik a példádat). Magyarán úgy tudnál ebből értékelhető profitot szerezni, ha az ismerőseid kárán tennéd ezt. Ez erősen etikátlan szerintem. Ennyi erővel inkább kérj tőlük pénzt, abból legalább nem veszi le a hasznot a fenti cég.

De számoljunk a másik oldalról, a hirdetők oldaláról. Vegyünk egy nem kicsi, de nem is nagy hirdetési csomagot. 5000 látogató, $55, azaz 13 750 Ft. 5000 látogató van a hirdetésen 30 mp-ig, ez összesen 41,66 óra megtekintést jelent. Ebből kiszámolható, hogy ez 330 Ft/órát jelent. Ennyi az a maximum, amit pusztán a reklámokból befolyó pénzből finanszírozni lehet. (És akkor nem vesz le a cég hasznot, nem ebből fizetik pl. a webszervert…) Ez reálisan számolva (napi 8 óra munkát, így 7 óra effektív jelenlétet feltételezve) ez havi 50 000 Ft nem adózott jövedelem. Ennyit lehetne átlagosan keresni a dologgal. Ennél bármilyen alkalmi munka többet fizet, ha esetleg valaki munkanélküliként szorulna rá ilyenre.

Azt is látni kell, hogy a hirdetések száma véges. Az oldalon mondjuk jelenleg kb. 20 hirdetőt látok. Ha mind a 20 000 hirdetéses csomagra fizetett elő, akkor ez 400 000 hirdetést jelent és a rendszernek. Ennyi oszlik meg az összes tag között. Mondjuk számoljunk 100 aktív taggal. Akkor tagonként 4000 hirdetésről beszélünk, ami tagonként átlagosan $16 (4000 Ft)-ot jelent.

Ha napi 8 – effektive 7 – órával számolunk, akkor ehhez havonta 21 120 hirdetést kellene egyetlen tagnak megtekinteni, hogy keressen vele 15-20 ezer forintot. Ezzel gyakorlatilag egyetlen tag felemésztene egyetlen hirdetőt, aki a legnagyobb csomagra fizetett elő. Tehát hiába csinálnád napi 8 órában a hirdetések megtekintését, ha elfogynak a hirdetések…

Nagyon egyszerű a képlet: Pénzt munkáért, megteremtett értékért lehet hatékonyan szerezni. Ez a reklámosdi egyszerű ügyeskedés, nem teremt értéket, így hosszú távon nincs alapja annak, hogy pénz kerül a rendszerbe.

Ha nem akarod vesztegetni az idődet, akkor inkább felejtsd el.

2012. jan. 6. 11:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszi szépen elég komoly minőségű anyagot írtál le nekem, tehát akkor ahogy gondoltam átverés, rendben van legalább tisztábban látok és most már biztos :) Ment a zöld kéz
2012. jan. 7. 08:24
 3/11 2xSü ***** válasza:
Azért az átverés szó túlzás. Végül is nem ír semmi olyat az oldal, amit ne tartana be, ne lenne akár igaz. Az más kérdés, hogy nem éri meg, többet gondolsz a szavak mögé, mint ami a szó szerinti értelmük. Igen, elméletileg lehet pár ezer forintot keresni vele havonta. Mondjuk 2500 Ft/hó-hoz ($10) napi 80 hirdetést kell megnézned. Ha beszervezel embereket, akkor napi 10-20 hirdetést. Zsebpénznek jó, ha nincs más pénzkereseti lehetőséged. (Pl. diák vagy)
2012. jan. 7. 09:13
 4/11 anonim válasza:

Én fönnvoltam rajta, de elbuktam a pénzem a duplázón és otthagytam.

Már csak ezzel foglalkozok komolyabban, mert csak ezzel lehet sokat keresni:

[link]

2012. jún. 12. 18:38
 5/11 2xSü ***** válasza:

Pénzkereséshez az kell, hogy valaki fizessen azért, hogy te ezt vagy azt csinálsz. Az emberek értékért adnak pénzt. Ebből következik, hogy meggazdagodni alapvetően értékteremtéssel lehet, vagy etikátlan módon (azaz elhitetni az emberekkel, hogy a pénzükért cserébe valami értéket kapnak, miközben nem.)

Tizenöt éve is megvoltak azok az oldalak, ahol kevés munkáért ígértek sok pénzt. Pl. reklámok nézegetéséért, stb… De kivétel nélkül mind megbukott az évek során.

2012. jún. 12. 19:05
 6/11 anonim válasza:
Azért nem mondanám, hogy mind átverés vagy hogy bukásra van itélve, a Hunbux is már több éve megvan, a Clixsense is, de a csúcstartó a NeoBux, ami már 4 éve megvan, és több, mint 70 millió dollárt fizetett ki, többek között nekem is mindig instant fizetett.
2012. jún. 12. 19:15
 7/11 2xSü ***** válasza:

#6:

Pénzt kaptál. Előállítottál valami értéket? Tudod, hogy ki az, aki az egész rendszerbe befizeti a pénzt? Biztos vagy benne, hogy aki azt a pénzt teszi a rendszerbe, amit te megkapsz, az pontosan azt kapja, amiért fizetett?

2012. jún. 12. 19:52
 8/11 anonim válasza:
Hát amíg kapom, addig nem érdekel:) Ez olyan, mint az apróhirdetéses újságok, azok is a reklámokból élnek. A PTC oldalak is (jobb esetben, mert a legtöbb lehúzós), a Neón naponta több 100 reklám van, a legolcsóbb 5$ (2500 kattintást + 2500 Adprize kattintás), ez napi 500$ bevétel nekik, de a legtöbben drágábbat vesznek, plusz a refekből befolyó összes, upgrade csomagok.. Tehát előállítanak valamit, mert reklámot lehet venni náluk és több 100.000 potenciális vevőd lehet ebből.
2012. jún. 12. 20:57
 9/11 2xSü ***** válasza:

> Hát amíg kapom, addig nem érdekel.

De aki adja azt a pénzt, azt igen, márpedig előbb-utóbb ő is látni fogja, hogy mi a téma. Ezért bukik el minden ilyen jellegű oldal.

Nem mellesleg lehet, hogy befektetsz. Pl.:

- vásárolsz magad alá tagokat,

- befizetsz egy ilyen oldalon valami tagdíjat

És máris te lehetsz az áldozat. Előbb-utóbb. Vagy:

- meghívod az ismerőseidet és ők buknak a dolgon.

Ezzel eljátszod a becsületedet, az ismerőseid szimpátiáját, ami hosszútávon megint csak neked rossz.

Vagy csak szimplán órákat töltesz el valamivel, ami centeket hoz. Nem a pénzt, hanem az idődet lopják el. Hidd el, akik csinálják ezeket az oldalakat, ők profitálnak igazán, sőt alapvetően arra törekednek, hogy csak ők profitáljanak. Ez kb. olyan, mintha követ kellene törnöd 100 Ft-os óradíjért. Persze „amíg kapod a pénzt, kit érdekel”? :-)

> Ez olyan, mint az apróhirdetéses újságok, azok is a reklámokból élnek.

De nem ez a fő profiljuk. Ezért működik náluk. Egy ilyen reklámozós oldalnál a reklámozó azt gondolja, hogy kap egy jó hirdetési felülete, milyen jó, hogy annyi tag van, azt nézi, hogy hányan kattintanak a hirdetésre. De ki regisztrál tagként egy ilyen oldalra? Az, aki nem akar dolgozni, de pénz kell neki. Aki azzal a céllal regisztrál, hogy ő profitáljon belőle.

Márpedig ez a legrosszabb réteg, hiszen ők nem fognak vásárolni ilyen-olyan terméket, hiszen pont azért vannak ott, mert nincs pénzük. A hirdető cég egy ideig örül, hogy hogy felment a látogatók száma, hányan kattintanak a hirdetésre, de aztán szomorúan konstatálják, hogy a profitjuk meg semmivel nem nőtt, hiszen a hirdetés nem hozott vásárlókat. Tehát ezen a ponton a hirdetők vannak átvágva.

Ha van egy ilyen oldal, akkor egy ideig megy, aztán az szokott lenni, hogy nincsenek hirdetések. Az oldal kényszerintézkedéseket hoz. Pl. tagdíjat vezet be, növeli azt a határ, mikor kifizet, csökkenti a kattintásokért járó összeget, szigorítja a feltételeket, amelyeket a végén szinte már be sem lehet tartani, vagy ha igen, akkor évek múlva gyűlne össze annyi pénz, amit fel is lehet venni.

A másik mód, hogy kihúzzák magukat ebből a helyzetből, hogy elkezdenek egy olyan rendszert építeni, aminél látszólag megéri befektetni valami összeget, hogy ezzel még többet keress. (Veszel magad alá tagokat, meg ilyen trükközések.) Lehet, hogy van pár szerencsés, aki ebből még le is csíp egy kisebb hasznot, de általában ez is kevesebb, mint a beleölt idő.

Előbb-utóbb bedől a rendszer. Sok embernek marad bent konkrét pénze, egyenlege, de minimum egy csomó elvesztegetett ideje.

Az újság egészen más téma, mert újságot sokféle rétegből vesznek az emberek. Egy gazdag ember lehet meglát egy hirdetést, majd megvesz utána egy terméket, szolgáltatást. De egy gazdag ember nem regisztrál ilyen oldalakra, mert ez neki aprópénz. Vagy mert nincs annyi ideje, hiszen munkából szerzi a pénzt, és jóval többet.

> a Neón naponta több 100 reklám van, a legolcsóbb 5$ (2500 kattintást + 2500 Adprize kattintás), ez napi 500$ bevétel nekik,

Viszont fizet neked pár centet, ha nem tévedek. Napi egy dollárt keresel azzal, hogy megnézel 100 reklámot? Ez havi 7000 Ft, amiből elméletileg még adóznod is kellene. Ha nem, akkor előbb-utóbb a NAV is kopogtathat nálad. Ha meg nem vagy nagykorú, akkor meg simán vissza is fizettethetik veled az eddig kapott pénzt, meg némi kártérítést, hiszen gondolom a szerződési feltételekben van életkor kikötés.

* * * * *

Én azt mondom, hogy akár alkalmi munkából, diákmunkából jóval többet lehet keresni, jóval kevesebb beleölt idővel. Ez annak jó, aki diák, nagyon van ideje és nincs lehetősége diákmunkát végezni. Vagy annak, aki munkanélküli, nem bír alkalmi munkát sem találni és nem ért semmihez.

2012. jún. 12. 22:26
 10/11 anonim válasza:

" De ki regisztrál tagként egy ilyen oldalra? Az, aki nem akar dolgozni, de pénz kell neki. Aki azzal a céllal regisztrál, hogy ő profitáljon belőle."

Ez így nem igaz, a legtöbben kiegészítő pénzt akarnak és nagyon sokan Észak Afrikából vagy Ázsiából vannak, mert 1-2 dollárért sok mindent lehet kapni.

" A hirdető cég egy ideig örül, hogy hogy felment a látogatók száma, hányan kattintanak a hirdetésre, de aztán szomorúan konstatálják, hogy a profitjuk meg semmivel nem nőtt, hiszen a hirdetés nem hozott vásárlókat. Tehát ezen a ponton a hirdetők vannak átvágva."

Ezt is rosszul látod, nagyon sok Fixed Advertisement van, ami heteken keresztül él, vagy nagyon sok kicsi reklám, amit több tucatszor látok, vagyis megéri hirdetni, másképp nem ölnének bele súlyos dollárokat.

Szerintem te nem igazán vagy képben a reklámok fajtájával. Itt nem olyanok vannak, hogy "kölyök pitbullok eladók" vagy "eladnám alig használt trabantomat" hanem másik PTC, Forex vagy HYIP oldalakat reklámoznak, akik meg Neóznak azokat általában érdeklik az új lehetőségek, úgyhogy igenis megéri hirdetni. Én is hirdettem már, nekem is megérte, sok ember jött alám egy másik oldalon.

2012. jún. 13. 07:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!