Hol itt a becsületsértés?
Megrendeltem egy webtárhely szolgálatást paypal fizetéssel! Ott fel volt tüntetve , hogy Havonta 1500 Ft! Kaptam egy mailt a szolgáltatótol , hogy 1800-at fizessek be paypal-on
egy gmail-os címre mert a paypal levesz a tranzakcióért!
Persze ez nekem nem tetszett és elkeseredve visszaírtam
, hogy ezekután elment a kedvem és megírtam , hogy rendelés törölhető! (mindezt levélben kommunikáltuk le)
Erre jött a fenyegetőzés! :
"Üdvözlöm.
Amiért őn ennyire aranyos és folyamatosan becsület sértéssel vádolja a céget,
Továbbítottunk minden adatot a jogi osztályunknak.
Minden kezünkben lévő adattal megtesszük a feljelentés a cég bíróságon,
Becsület sértés,és mivel a 423paragrafus 14. bekezdése alapján §. A leadott megrendelést ami rögzítésre kerül(szolgáltatás) az illetékes ügyfél az onnan számított 30napig köteles használatba venni illetve kifizetni.
Ip címét rögzitettük és minden levelét csatoltuk a jogi osztályunknak.
A feljelentést megtesszük amiről ön postai levél formályában értesítést fog kapni.
Mostantól nem vagyok hajlandó önnel beszélgetni.
Majd a bíroságon is ekkora szája legyen;)
Üdvözlettel"
És még kacsingat nekem :D
Na ehez szoljatok valamit... :) mert en annyira
fölpörögtem ettől , hogy idegességemben nem vagyok képes
gondolkodni!
Szerintem nem jársz jól, ezzel hogy közzétetted egy csomó jogi szabályt megsérettél.Mivel ők ehez nem járultak hozzá hogy ami köztetek zajlott nyílvánosságra hozd,és több személy elött sértegesd ennek a cégnek a jogait.
Ami a paypalos díjjat érinti ha nem personal start számlájuk van hanem business akkor valóban van pénz fogadási díjj így azt a párszáz forintot jogosan írták meg neked [link] .
1.9% + 90 HUF-tól 3.4% + 90 HUF-ig havi tranzakciótól függően ezt találtam.
amiket megsértettél illetve megsértesz ezzel az egész dologgal:
Rágalmazás
179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés két évig terjedő szabadságvesztés, ha a rágalmazást
a) aljas indokból vagy célból,
b) nagy nyilvánosság előtt,
c) jelentős érdeksérelmet okozva
követik el.
ezért akár 4,5 évet is kiszabhat a bíróság ha feljelentenek.
És ide jönne még a személyi jogok megsértése is +- 1,2 év.
Szeintem beszéld meg velük a dolgot,mert ilyenér már énis feljelentenélek.
Sőt a amiket te írtál emaileket nem is másoltad be, kitudja te mit írtál nekik.
Messzírő jött ember azt mond amit akar.
Lehet csak le akarod őket járatni.
ibolyajobbs! "ők ehez nem járultak hozzá hogy ami köztetek zajlott nyílvánosságra hozd,és több személy elött sértegesd ennek a cégnek a jogait."
én sem járultam hozzá ahoz, hogy 1500 Ft-ra feltuntetett
szolgáltatásért 1800-at fizessek de ez még nem ok arra,
hogy fenyegetözésbe kezdjen bárki is! Lassan már az egéssz kezd átmenni zaklatásba és zsarolásba!
ibolyka azért hány év jár e???
Köszi mindenkinek a megtisztel☺ válaszát!
Természetesen aki akarja tovább taglalhatja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!