Hol itt a becsületsértés?
Megrendeltem egy webtárhely szolgálatást paypal fizetéssel! Ott fel volt tüntetve , hogy Havonta 1500 Ft! Kaptam egy mailt a szolgáltatótol , hogy 1800-at fizessek be paypal-on
egy gmail-os címre mert a paypal levesz a tranzakcióért!
Persze ez nekem nem tetszett és elkeseredve visszaírtam
, hogy ezekután elment a kedvem és megírtam , hogy rendelés törölhető! (mindezt levélben kommunikáltuk le)
Erre jött a fenyegetőzés! :
"Üdvözlöm.
Amiért őn ennyire aranyos és folyamatosan becsület sértéssel vádolja a céget,
Továbbítottunk minden adatot a jogi osztályunknak.
Minden kezünkben lévő adattal megtesszük a feljelentés a cég bíróságon,
Becsület sértés,és mivel a 423paragrafus 14. bekezdése alapján §. A leadott megrendelést ami rögzítésre kerül(szolgáltatás) az illetékes ügyfél az onnan számított 30napig köteles használatba venni illetve kifizetni.
Ip címét rögzitettük és minden levelét csatoltuk a jogi osztályunknak.
A feljelentést megtesszük amiről ön postai levél formályában értesítést fog kapni.
Mostantól nem vagyok hajlandó önnel beszélgetni.
Majd a bíroságon is ekkora szája legyen;)
Üdvözlettel"
És még kacsingat nekem :D
Na ehez szoljatok valamit... :) mert en annyira
fölpörögtem ettől , hogy idegességemben nem vagyok képes
gondolkodni!
"Becsület sértés,és mivel a 423paragrafus 14. bekezdése alapján §."
Ez már megér egy misét. Nem hogy jogi osztályuk nincs, de magyarul sem tudnak.
Becsületsértés
Btk.180. § (1) Aki a 179. § esetén kívül mással szemben
a) a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának teljesítésével vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben,
b) nagy nyilvánosság előtt
a becsület csorbítására alkalmas kifejezést használ, vagy egyéb ilyen cselekményt követ el, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(2) Az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki a becsületsértést tettlegesen követi el.
Itt van hozzá az egész BTK:
Nem is a 423-as paragrafus szól erről, pancser banda, legalább hazudna jól...
Ezt még szeretném bemásolni , hogy mivel nem értettem egyet:
Kedves ügyfelünk.
A havídíjj megérkezésekor azonnal aktiváljuk a szolgáltatását és küldjük az adatokat.
Paypal fizetést választotta.
Ciklus:hó
díjj 1500ft
kérjük átutalni erre a paypal címre az összeget:
1500ft +300ft átutalási díjj amit a paypal lefog
1800ft
paypal email: ***********@gmail.com
Polgári törvénykönyv itt:
A 423. paragrafus összesen ennyi:
"423. § Bérleti szerződés alapján a bérbeadó köteles a dolgot időlegesen a bérlő használatába adni, a bérlő pedig bért fizetni."
Tudtommal a playpal nem vesz le semmi zsét ilyenért...
Melyik ez a kamu oldal?
Szerintem inkább ne írd le a nevét mert még tényleg lesz jogalapja, ha nyílvánosan rosszhírét kelted. Ezzel valószínűleg csak fel akartak idegesíteni, hogy olyan választ írj amit nem kéne.
Bár elég kevés fogalmuk van a joghoz, ha már törvényt idéznek akkor le kéne irni a forrást és idézni kéne a szövegét. IP cím szerintem meg személyes adat így az engedélyed nélkül nem is tárolhatják (bár ebben nem vagyok biztos).
Pl. ha már a bérletről írnak:
Ptk.:
432.§(2) A határozott időre kötött bérletet a bérbeadott dolog vevője nem mondhatja fel, kivéve ha őt a bérlő a bérleti viszony fennállása vagy lényeges feltételei tekintetében megtévesztette.
A fenti linken már ilyen mail érkezik!
Bemásoltam szerkesztés nélkul de nem ide való szöveg!
Ezek után nem megéri publikussá tenni a szolgáltató nevét?
ANALFA béta :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!