Kórházban feküdtem, mit tegyek, ha úgy érzem, becsületsértés áldozata lettem?
Az a helyzet, hogy 1 hétig feküdtem kórházban a nőgyógyászaton, hajnalban vittek be az ügyeletre, nagyon erős vérzés miatt. Kiderült, hogy elpattant egy ér a méhfalamon, ezért kaptam különféle kezeléseket, vérzéscsillapító injekciókat, stb. Hazatérve az egyik ismerősöm azzal fogadott, hogy a faluban az a hír járja, hogy én nemi beteg (!) vagyok. Ezt egy a kórházban dolgozó hölgyike terjeszti, akinek nem értem a viselkedését, mert soha semmilyen konfliktusunk nem volt. Nem is találkozunk, csak tán 2-3 havonta a munkahelyemen. 13 éve boldog, tisztességes párkapcsolatban élek, nem szolgáltam rá egy ilyen pletykára. Ráadásul már több embernek is mondta, és hát ugyebár ő ott dolgozik, hát csak igazat mond. A kérdésem az lenne, hogy ti mit tennétek a helyemben? Szerintetek is kimeríti ez a becsületsértés fogalmát? A kórházban esetleg kihez lehet fordulni? Mert már ez is megfordult a fejemben, hogy hivatalos lépéseket teszek. A betegjogi képviselő foglalkozik ilyennel? Most komolyan még nekem kell bizonygatni az igazamat, mikor van elég bajom így is??? Szerintem ez már nem egy olyan dolog, amit csak úgy el kellene engednem a fülem mellett, és nem foglalkozni vele...Olyan munkahelyen dolgozom a faluban, ahol rengeteg ember megfordul, nem szeretnék szégyenkezni a semmiért.
28/N
Betegjogi képviselő.
Ha találsz valakit aki tanusítja hogy ő terjeszti rólad akkor meg tudod fogni, de egy jogászt kéne megkérdezni hogy mik a lehetőségek.
Becsületsértés, rágalmazás, ráadásul az orvosi titoktartást is sérti, akár igazat állít, akár nem.
Szóval az eddig felsoroltak mind játszanak. Ne kíméld, nem vagyok egy harcias ember, de a pletykafészkeket irtani kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!