Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nagy baj van. Vmit elrontottam...

Nagy baj van. Vmit elrontottam a router beállításainál. Ip-cím ütközés. Mi a megoldás?

Figyelt kérdés

Új portot akartam nyitni a routeremen. A router beállításainál a DHCP disconnect-re állítottam, majd a gépen (XP) TCP/IP protokollban megadtam egy új IP-t h eszerint csatlakozzon. Ezt követően mindkét gép ip-cím ütközést írt ki és nincs net egyik gépen sem. Próbáltam a routert resetelni de mindhiába. MI lehet a megoldás?????

Köszi!!

2011. szept. 23. 13:16
 51/100 anonim ***** válasza:

Még egy ötlet: azt írtad ha az ADSL modemre kötöd egyensbe az asztali gépet akkor megy. Az ADSL modemre UTP-vel mész ( hasonló mint a többi cucc ) vagy esetleg USBén. Ha nem USBén akkor tehetsz egy olyan próbát, hogy átrakod azt a kábelt az asztali PC és a router közé ami most a Router WAN és az ADSL modem között van. Ha kapsz IP címet a routertől, akkor nem kell mást tenned mint:

- vagy veszel egy ugyanolyan kábelt valamelyik boltban

- vagy azt a kábelt amivel nem megy a desktop PC a router felé berakod a WAN port és az ADSL modem közé, hátha ők tudnak megfelelően fordítani.

2011. szept. 23. 23:19
 52/100 A kérdező kommentje:
Igen,engedélyezve van. De amíg nem piszkáltam a pc-n a portokat minden rendben volt, aztán ip-cím ütközés és a pc-n azóta se semmi. A kábel szerintem jó, mert eddig jó volt és most is a laptopokkal jó volt a kábel, de ha áttettem a pc-be nem jelzett.
2011. szept. 23. 23:21
 53/100 anonim ***** válasza:
Milyen oprendszer van a PCén?
2011. szept. 23. 23:23
 54/100 A kérdező kommentje:
UTP kábellel csatlakozom. Megfordítottam a kábelezést ahogy mondtad és egy pillanatra sikerült :) Volt net a pc-n és a 2 laptopon is egyszerre. :):):):) Bár az 1-es LEDES cucc az átkötés után sem világított.
2011. szept. 23. 23:31
 55/100 A kérdező kommentje:
PC-n XP. A 2 laptopon pedig Win7.
2011. szept. 23. 23:33
 56/100 anonim ***** válasza:
Csak volt? Most már nincs? Mert akkor lehet a hálózati kártya csatlakozója rossz.
2011. szept. 23. 23:34
 57/100 A kérdező kommentje:
Igen. Kb fél percig volt net a PC-n. Bejött a Google. Aztán miután beírtam egy új címet, már azt írta ki, hogy nincs kapcsolat. És azóta sincs semmi a PC-n.
2011. szept. 23. 23:36
 58/100 anonim ***** válasza:

Csak a kedvemért: Saját gép -> Tulajdonságok -> Eszközkezelő

Ellenőrizd légyszíves, hogy a hálózati kártya nincs letiltva, blokkolva, miegymás.

Utána: Vezérlőpult -> hálózati kapcsolatok ( Kettőt fogsz látni szerintem, a PPPoE-t ami most nem érdekes és egy másikat ami a PC LAN kártyájához kapcsolódik. Annak nézed meg a tulajdonságait Ott fogsz találni egy Internet Protokol nevű dolgot és annak nézd meg a tulajdonságait.

Erre gondolok:

[link]

Annyi a különbség, hogy nálad automatikus IP cím megállapításon kell lennie mindennek és minden mezőnek üresnek kell lennie.

2011. szept. 23. 23:38
 59/100 A kérdező kommentje:
A hálókártya nincs letiltva, a protokollnál meg minden üres, automatikusan van. Egyébként itt a protokollnál bénázhattam el vmit. De minden úgy van ahogy lennie kell.
2011. szept. 23. 23:42
 60/100 anonim ***** válasza:

Ezeknek kell a hálókártya alatt lennie:

Microsoft Network Kliens

Qos kezelés

Internet Protocol

Kb mint a képen ( nyomtató megosztás nem fontos):

[link]

2011. szept. 23. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!