Nagy baj van. Vmit elrontottam a router beállításainál. Ip-cím ütközés. Mi a megoldás?
Új portot akartam nyitni a routeremen. A router beállításainál a DHCP disconnect-re állítottam, majd a gépen (XP) TCP/IP protokollban megadtam egy új IP-t h eszerint csatlakozzon. Ezt követően mindkét gép ip-cím ütközést írt ki és nincs net egyik gépen sem. Próbáltam a routert resetelni de mindhiába. MI lehet a megoldás?????
Köszi!!
Ez elég baj. Vagyis nem csatlakozott a router a netre, amit meg nem létesít azt megosztani sem tudja. Gondolom odáig már eljutottál, hogy a modemet a WAN portra kell köti. Ha kábel modomes kapcsolatod van, állíts be Diamikus IP -t és kattints a Renew gomba.
Hogy a másik gépen miért nem jön be a router kezelőfelülete, nem tudok, de az is csak User error szerintem.
Ja igen 17:24 -nek igaza van, a klónozást kihagytam. De miért is mondaná meg a kedves kérdező, milyen netkapcsolatot használ. Még a végén tudnánk segíteni. :D
Persze ha elolvasta volna azt a kib****t leírást abból kiderült volna.
Elolvastam a leírást. De mit kezdjek a leírással, ha nem enged be a router menüjébe?????
Beírom, hogy 192.168.1.1 és azt írja, ki h probléma az oldal betöltésében. De ami ennél is viccesebb, hogy most meg a 192.168.1.1-re a MODEM kezelőfelületét hozza be. Itt vmi nagyon el van cseszve.....
cmd - ipconfig/all futtatása után ezt kapom:
PPP-adapter Szélessávú kapcsolat:
DHCP engedélyezve: nem
Auto. konfig. engedélyezve: igen
IPv4-cím: 84.0.161.246
Alhálózati maszk: 255.255.255.255
alapértelmezett átjáró: 0.0.0.0
DNS-kiszolgálók: 84.2.44.1
84.2.46.1
NetBIOS a TCP/IP felett: Letiltva
Csináld úgy, hogy a router WAN portjáról lehúzol mindent és csak a LAN portra csatlakozol az egyik géppel.
Légyszives másolj be ide egy ipconfig /all parancsot ( meg persze a hatást ,amit kiír) Köszönöm szépen.
Windows IP Konfiguráció:
Állomásnév: pc
Elsődleges DNS-utótag:
Csomóponttípus: Ismeretlen
IP útválasztás engedélyezve: Nem
WIN-proxy engedélyezve: Nem
Ethernet-adapter: Helyi kapcsolat:
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag:
Leírás: Relatek RTL8102E/RTL8103E
PCI_E Fast Ethernet NIC
Fizikai cím: 00-25-22-23-6D-32
DHCP engedélyezve: Igen
Automat. Konfig. eng.: Igen
IP-cím:0.0.0.0
Alhálózati maszk: 0.0.0.0
Alapértelmezett átjáró:
DHCP kiszolgáló: 255.255.255.255
PPP-adapter t-home: (jelenleg innen csatlakozok, router nélkül)
Kapcsolatspecifikus DNS-utótag:
Leírás: WAN <PPP/SLIP> Interface
Fizikai cím: 00-53-45-00-00-00
DHCP engedélyezve: Nem
IP-cím: 188.36.66.116
Alhálózati maszk: 255.255.255.255
Alapértelmezett átjáró: 188.36.166.116
DNS-kiszolgálók: 84.2.44.1
84.2.46.1
NetBIOS a Tcpip felett: Letiltva
Pontosan milyen típusú az a modem?
Mert lehet nem is modem, hanem modem-router és az is gond, hogy a "modem" és a router ugyan azon az IP címen van, lehet az ütköznek és azért nem jön be. A TP-Link router -t egy másik alhálózatra kéne rakni (pl. 192.168.2.1)
Ne haragudj de még nem azt csinálod amit kértem. Azt kértem, hogy a gépet dugbe a router egyik LAN portjába és csak oda. A routert pedig ne csatlakoztasd sehova sem, jó az úgy magába. Az ADSL modemet pedig ne zavarjuk most. Na, most ha összedugtad a routert és az egyik gépet ( amivel nyilvánvalóan nem tudsz ebben az állapotban a netre csatlakozni ) akkor kérd le annak a gépnek az ipconfigját.
Köszönöm szépen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!