Nagy baj van. Vmit elrontottam a router beállításainál. Ip-cím ütközés. Mi a megoldás?
Új portot akartam nyitni a routeremen. A router beállításainál a DHCP disconnect-re állítottam, majd a gépen (XP) TCP/IP protokollban megadtam egy új IP-t h eszerint csatlakozzon. Ezt követően mindkét gép ip-cím ütközést írt ki és nincs net egyik gépen sem. Próbáltam a routert resetelni de mindhiába. MI lehet a megoldás?????
Köszi!!
ezt csináld:
1. router legyen bekapcsolva
2. nyomd meg és tartsd lenyomva a router hátoldalán a reset gombot
3. még mindig nyomod a reset gombot, és húzd ki a router tápcsatlakozóját.
4. engedd el a reset gombot
5. megint nyomd meg, és tartsd lenyomva a reset gombot
6. dugd vissza a tápkábelt, és ne engedd fel gy 20-30 másodpercig a reset gombot.
a 30 másodperc letelte után elvileg gyári állapotba kerül a router.
Szerintem reset -eld ki a router -t (hard reset, a hátlapon azzal pici gombbal), a hálókarikat meg állítsd vissza automatikus címkérésre. Majd konfiguráld újra a router -t.
Ha meg fix helyi hálózati IP címet akarsz a gépeknek, azt ne az Operációs Rendszeren belül állítsd be, hanem foglalj le IP címet az egyes hálókari fizikai (MAC) címe alapján. Így minden csatlakozásnál, ugyan azt a címet fogod kapni a DHCP szervertől, és ütközés sem lesz (a routeren beül DHCP menü --> Address Reservation).
De ebben a leírásban egyébként mindent megtalálsz:
Érdekes.
Visszaállítottad az automatikus címkérést? Újraindítottad már a gépet? Ha igen, próbáld ki másik számítógéppel.
Pingelni tudod a router -t? Ezzel a paranccsal (semmit ne hagyj ki):
ping 192.168.1.1 -t
A parancssorban.
Start --> Minden Program --> Kellékek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!