Maximális internet sebesség elérése? (bővebben lent)
A T-Home-nál az internet csomagoknál van garantált és maximális sebesség. Küldtem egy e-mailt, hogy az internetcsomagoknál a maximálisként megjelölt sebesség elérése a hálózat leterheltségétől függ, erre a válasz: "Tájékoztatjuk, hogy DSL szolgáltatásunk esetén a maximális sávszélesség nincs összefüggésben az éppen aktív felhasználók számától, hiszen ebben az esetben felhasználónként elkülönített csatornákon történik a sávszélesség kiosztása."
Na de akkor végülis mitől függ?
Az internet sebessége az internetet igénylő alkalmazások éppen futtatott számától függ! Egyszerre túl sok internetet igénylő alkalmazást futtatsz, lelassulhat az internet letöltési illetve feltöltési sebesség! A Windows automatikusan 20%-ot elvesz az interneted sebességéből, ez megkerülhető az alábbi módon:
FUTTATÁS > "gpedit.msc" > Felügyeleti sablonok > Hálózat > QoS Csomagütemező > A foglalható sávszélesség korlátozása > Engedélyezve (alapból nincs engedélyezve, de engedélyezd és lejjebb állítsd át 0 %-ra, ezzel visszanyerve interneted sebességét 20 %-al)
START MENÜ > Futtatás (Win XP)
START MENÜ > Keresés mező (alul) (Win 7)
1. A maximális sebesség annyit jelent, hogy ha az egyéb feltételek lehetővé tennék (akitől adatot töltesz, tudja annyival adni), akkor kerül a szolgáltató által maximálisra korlátozva. Ezt sokszor észrevettem, a letöltés elején "meglódul", maximális felett jön, 2-3 másodperc múlva beáll az általam fizetett maximumra.
2. Futtasd a SpeedTest.net programot, elég jól mutatja a lehetőséget. (Nekem legtöbbször maximummal jön-megy)
3. Az, hogy olyan szerverről töltesz, amely nem képes részedre a Te maximum sebességeddel terheltsége miatt adni (ez nem tévesztendő össze a szolgáltatód által nyújtott lehetőségekkel!), arról a szolgáltató nem tehet, nincs rá befolyással. Olykor nekem is jó ha 1/10-ed sebességgel jön a torrent...
4. Reklamálni szerződésed szerint csak akkor van jogalapod, ha a minimális sebességet sem szolgáltatja, ezt a szerződés aláírásakor elfogadtad.
5. Ha ez nem felel meg Neked, válts szolgáltatót.
?????????????????????????
azt kérdeztem h hol induljak el? hol van a futtatás?
"A Windows automatikusan 20%-ot elvesz az interneted sebességéből"
A Windows XP QoS támogatását érintő egyes valótlan állítások helyesbítése:
Különböző műszaki cikkekben és hírcsoportokban jelentek meg olyan állítások, melyek szerint a Windows XP az elérhető sávszélesség 20 százalékát mindig a QoS számára foglalja le. Ezen állítások nem állják meg a helyüket. A Windows XP rendszerek működését helyesen a „Windows XP operációs rendszert futtató végpont számítógépek QoS használatának magyarázata” szakasz ismerteti.
Nem! Nekem az esetek többségében a maximum 3/4-felett jön, kisebb részében maximummal, ritkán jön minimum alatt, de mint említettem erről nem a szolgáltató tehet. Tessék már felfogni!
Azaz nálam nem arra "utazik" a szolgáltató, hogy adjon egy minimumot, mert akkor már nem reklamálhatok. Igaz, az enyém 3Mb-es, 320körül szokott jönni..
'viszont van egy maximális érték is a leírásban, ami nem tudom mi.'
Szerinted mégis mi? Amire előfizetsz b+ -.-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!