Nem igaz hogy nem érted.
Angolul "gúgül"
Magyarul "gugli"
Magyarosították a kiejtést,ami elterjedt az online közösségben.Ennyi
De ha ennyire fel vagy akadva a témán,akkor menj végig minden hollywood-i sztár és híresebb városok,helyiségek nevén és látni,hallani fogod sokat még a médiában sem és az iskolában az angol tanár nénik és bácsik sem,jól ejtenek ki.
Egyébként hol van az le írva hogy "angolul" kell ki ejteni????
Ezt lesd meg:
én csak viccesen szoktam "guglinak" nevezni
amúgy és rendesen "gógöl"nevezem azzal a nagy ált.iskolai angol tudásommal
13/L
A volt legjobb barátom felsőfokú angol nyelvtudással Dublinból ugyan ezt kérdezte. Pedig közel tíz éve kint van. Pedig a cégénél a német piac supervisora.
A bátyám négy és fél éve Londonban, a szállodaiparban dolgozik, ott is hallani a "guglit". De semmi magyarázata nincs.
Akkor miért is ejtik szeríed "guglinak"?
"Az előző a ma 14:09-esnek szólt!"
Hát ez az, látod, pont erről beszéltem. Külföldön is úgy hívják, mert ez egyfajta szójáték/-torzítás, nem pedig kiejtési hiba.
Olyan, mint a smile -> smiley -> szmájli. Ilyen szó esélyesen nem is létezett, mielőtt erre az egy konkrét dologra megalkották/eltorzították volna.
A nagy angol tudású ismerőseid csak rájöhettek volna, hogy egy "oo" és egy szó végi "e" *általában* milyen hangokat takar kiejtésben. Ezt hangsúlyozza ki a "gugli" kifejezés.
Legalábbis szerintem így van, tudományos bizonyítékom persze nincs rá.
Ennyi erővel a barátod azt is kérdezhetné hogy az angolok és gondolom az írek is miért úgy ejtik ki Budapest-et hogy "bjudapeszt",amikor ez így helytelen.
Egyébként a google ki ejtve "gógle" és nem "gugl" meg "gúgűl" meg anyám kínja...Magyarok vagyunk,nehogymár az angol kiejtés legyen a helyes.
*egy értelmetlen szóra
Ez le maradt a végéről.
Azt ugye tudod, hogy angol nyelvterületen a Google már igévé vált? Ez azt jelenti, hogy nem azt mondják, hogy search in Google, hanem azt, hogy Google it. Magyar "guglizd".
AZ angolok lusták beszélni,nem csoda hogy le egyszerűsitették google it-re.
Ennyi erővel mi meg mondhatnánk hogy "gyakorikerdesekezd"
Ugyan már,az angol nyelv egy vicc.Ettől még a google-nak nem lesz jelentése és főleg nem az angol kiejtés lesz a helyes rá.Csak mert be került az angol "idegen szavak és kifelyezések" szótárába???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!