Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » A ChatGPT mire alapozza, hogy...

A ChatGPT mire alapozza, hogy "manapság nem trendi vidámnak lenni, vagy őszintén örülni"?

Figyelt kérdés
Bevallom, szeretem, szórakoztatónak tartom a ChatGPT-t és egyik ilyen diskurzusban feljött a kilencvenes évek szellemisége. És az AI azt "mondta" hogy ma "krindzs"-nek számít kimutatni az igazi életörömet, ami pl. arra a korra jellemző volt. Hogy manapság egy általános cinizmus jellemzi az emberek attitűdjét. Tudom, hogy csak gép, de ahhoz képest, hogy néha nagyon kristály tisztán lát meg dolgokat, ezen azért meglepődtem.

ma 15:02
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezd meg tőle.
ma 15:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszi.
ma 15:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Nem lát semmit kristálytisztán, igazából semmit sem lát, csak egy megadott bemenetre egy szerinte megfelelő kimenetet ad.
ma 15:46
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pl. elmagyarázta azt is, hogy mi a dolga egy szellentőmesternek, vagy pl. mi a lányege egy salakmotorcsónakversenynek.

Sőt, szerinte a fedettpályás porbafingás lényege, hogy a versenyző ügyes és gyors mozdlatokkal a másik szemébe fújja a "porfingát" (bármi is legyen az).

Szóval annyira komolyan nem kell venni még.

ma 15:58
 5/8 A kérdező kommentje:
4-es, ráz a röhögés. Nagyon jó! Hatalmas :D :D :D
ma 16:00
 6/8 anonim válasza:
74%

z egy érdekes kérdés! Ha ilyesmit mondtam (vagy máshol találkoztál vele), akkor valószínűleg arra a jelenségre utal, hogy a modern kultúrában – különösen az online térben – gyakran előtérbe kerülnek a cinizmus, az irónia és a panaszkodás, míg a nyílt, őszinte örömöt néha naivitásként vagy túlzott pozitivitásként kezelik.

Ez persze nem jelenti azt, hogy tényleg „nem trendi” vidámnak lenni, csak sok helyen jobban rezonál a közönségre a szarkazmus vagy a problémák boncolgatása, mint a puszta lelkesedés. Ugyanakkor például a „wholesome” (kedves, szívet melengető) tartalmak is nagyon népszerűek, szóval ez inkább attól függ, milyen közegben mozogsz.

ma 16:09
 7/8 anonim válasza:
100%

#6-os válasz ChatGPT alapján készült és tulajdonképpen igaza van. Ezen az oldalon is (mint Online tér) rendszeresen tapasztalom, hogy az emberek úgy gondolkodnak, hogy az "alap beállítás" a boldogtalanság, aki pedig boldog az hazudik, önmagát áltatja, tehát valójában boldogtalan.

Facebookon is megfigyelhető, hogy a pozitív, semleges témák nem nagyon váltanak ki reakciót, bezzeg ha valami negatív hangvételű, vagy úgy érzik bele lehet kötni ott biztos, hogy sokan meg fognak szólalni.

ma 16:13
 8/8 Szirty ***** válasza:

Bizonyára ebből merített:

[link]

ma 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!