Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Jobb-e az AI a gyakorikerdesek...

Jobb-e az AI a gyakorikerdeseknél?

Figyelt kérdés

Az admint kérem, hogy ne törölje ki a kérdést, mert nem a honlap ellen akarok agitálni, pusztán egy jelenségről kérdezném az "internet népét".

A gyk mellett szól, hogy hús vér emberek válaszolnak, valódi tapasztalatok mentén. Ugyanakkor sajnos a sok gyarló emberi frusztráció és nyegle tiszteletlenség néha olyan szintet ölt, hogy az embernek elmegy a kedve még az olvasgatástól is.

Az AI mellett szól, hogy nem frusztrált, nem besavanyodott, nem megkeseredett, nem ítélkezik. Nagyon tárgyilagosan és alaposan kifejti a válaszait a kérdésekre, de mégiscsak gép és néha mellé is nyúl, nem mindig mindent tud jól.

tegnap 20:38
A kérdező szavazást indított:
Inkább az AI, mert nincs megkeseredve.
Inkább a gyk, mert valós emberek vannak mögötte.
Másképp látom, kifejtem.
17 szavazat
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Most már igen. Ez egyrészt az AI fejlődésének köszönhető, másrészt annak, hogy itt már a trollok vannak többségben, akik nem akarnak kérdésekre válaszolni, csak kötözködni.
tegnap 20:44
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Jobb a gyk! Az ai kicsit sem vicces.
tegnap 22:04
 3/11 anonim ***** válasza:

Szerintem még mindig a gyakori a jobb.

Mindamellett, hogy tulajdonképpen nem is lehet összehasonlítani a kettőt.

Ide nem csak kérdezni jön az ember, hanem kicsit virtuálisan emberek között lenni, beszélgetni a kérdések, válaszokon keresztül.

Az AI-tól meg kérdez, informálódik az ember, és arra számít, hogy helyes választ ad. Mert így érkezett a köztudatba, hogy az egy mindenttudó. És a valóság meg teljesen más, szinte az a ritka ha helyes választ ad. Legalábbis amit én kérdeztem idáig, ez a tapasztalatom.

tegnap 22:04
 4/11 A kérdező kommentje:
Teljesen megértem, aki azt mondja, hogy azért az emberekkel való kommunikáció még mindig jobb, mint egy akármilyen, de csak géppel beszélgetni. Én is hajlanék erre, ha nem lenne a sokak által emlegetett GYK-s trollkodásnak már a gonoszságig fajuló aspektusa. De olyan rossz néha csak végigolvasni a válaszokat egy-egy kérdés alatt, mert nem a vicces vérszívás, hanem az éles rosszindulat is jelen van és egyre nagyobb százalékban. Mondjuk ha ezeket szűrné az AI?
tegnap 22:08
 5/11 anonim ***** válasza:
A kérdéstől függ. Néha egy sima keresés a legjobb és legmegbízhatóbb. Nekem válaszolt már hibásan, gyanús volt, utánanéztem, kijavítottam, elnézést kért, és megköszönte...
ma 07:56
 6/11 A kérdező kommentje:
Így én is jártam már, mint az #5-ös.
ma 07:59
 7/11 anonim ***** válasza:
Komoly kérdésre komoly választ SEMMIKÉPPEN sem a gyk-n keresnék. Ide röhögni járok. Mondjuk AI-t sem használok, szerintem az nem intelligencia, csak egy valamennyire ügyes kereső, felturbózva egy kis fogalmazási képességgel, de semmiképpen sem intelligencia.
ma 09:35
 8/11 A kérdező kommentje:
Én úgy használom mindkettőt, hogyha valami érdekel, akkor ezeket IS, kiemelten csak IS használom. Tehát google keresés, szak oldalak böngészése, de afféle másod és harmadvéleménynek bevetem a gyk-t és a Chat GPT is. Azt mondjuk sajnálom, hogy a GYK-n az általános közállapot rengeteget romlott. 2006 óta használom, viszonylag az elejétől, de nagyon sokat romlott a morál. Vannak néha vicces helyzetek, de pl az élesbántásokat ugyanúgy polkorrektség ellenesnek tartom, mint a diszkriminatív megjegyzéseket.
ma 09:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, mi a kérdés. Pl. erre hogy tudna válaszolni érdemben a ChatGPT?

https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__parapszichologia__1..

ma 10:23
 10/11 anonim ***** válasza:
#9 A ChatGPT megmondaná - nagyon helyesen -, hogy ilyenek nem léteznek.
ma 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!