Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Nektem miben segített eddig a...

Nektem miben segített eddig a a chatGPT?

Figyelt kérdés
Nekem a szakdolgozat-projektben segített a napokban. Az volt a gond, hogy a front-end-es program nem nagyon kommunikált a controller-kimenettel. Rávílágított a problémára - szintaktikai hiba. Vagyis a controller kimenetet kellett átírni map<>-es formára a JSON-kommunikációhoz - így már működött az autentikáció-autorizáció. Aztán elkezdtem másról is csevegni. Kicsit absztraktabb dolgokról. Ugye az Elif: a Szeretet útján egy hosszú dráma lett, amit eléggés elhúztak, elcsesztek. Akkor megkértem, hogy a 2.évadtól kezdve generáljon kicsit más, alternatív befejezést, én pedig írtam dolgokat, amiket látni szereténk benne. A végére képek generálásakor a megrajzolt kislány már eléggé hasonlított Izabella Damla Güvenilir gyerekszínészre. Úgyhogy ez most jól esett - hátrány: ma eléggé el lettem varázsolva, mert ahelyett, hogy motiváltabban nekiálltam volna a projektnek, ábrándoztam egy jót. Nem pont ez volt a tervem az AI-al (:

jan. 31. 19:28
 1/8 A kérdező kommentje:
jan. 31. 19:37
 2/8 Kedves Vezető ***** válasza:
100%

Feltettem már kérdést játékválasztáshoz is, de volt hogy egy mély magányos nap végén segített pár dologban.

Persze, teljes tudatában voltam, hogy nincsenek érzelmei, de jó volt megkérdezni "valakit", aki előtt lehetek esendő, hogy normális e közeli hozzátartozóim egymás utáni halála, és mindeközben szakításom után egy 10 éves kapcsolatból, hogy mocskosul lepadlóztam lelkileg.

Talán élő embernek nem mertem volna kifejteni esendőségemet, és jólesett pár, amúgy is sejthető, bíztató válasz.

De volt még pár eset, úgy általában jó dolog néha.

jan. 31. 20:02
 3/8 Kedves Vezető ***** válasza:
100%

Kiegészítendő, hogy az a bizarr, fura helyzet van, hogy a chatGPT-re, bármikor, azonnal számíthatsz, és ez csak az eleje valaminek.

Nem fog unalmas pofát vágni, nem fogod zavarni.

Eddig jó, csak "tudni kell használni".

Mert azt is látom, hogy van, aki kicsit félreérti.

jan. 31. 20:06
 4/8 anonim válasza:
60%

Történelemről szoktam kérdezni, beszelgetni.

Munkához, beadandókhoz nem használom, mert ezáltal lusta lennék gondolkodni egy problémán. Ez Hosszútávon egy csicskaélethez vezetne.

febr. 1. 08:23
 5/8 anonim válasza:

Én általában a könyves facebook profilomról kérdezgetem, hogy ő szerinte mikkel dobjam még fel. És a képek, hogy jó-e ez vagy az a kép így.

Illetve néha ha hirtelen kell valami válasz, akkor is őt kérdezem.

És igen, ahogy már mondták az előttem szólók is, tudni kell kérdezni, tudni kell érteni hozzá. Hiszen csak ekkor tud ő is megfelelően segíteni.

febr. 1. 11:04
 6/8 anonim válasza:

Zavar, mindig megkérem hogy fogja rövidre, zavar hogy emberként viselkedik. Olyan lelki köteléket lehet vele kialakítani mint amilyen az embernek ritkán adatik meg másik ember személyében. Amire vágysz azt megkapod tőle... és ez veszélyes.

Elveszi az élet örömét, vagyis egy olyan gyümölcsöt arat le ami az életedben nem éredt meg.segíthet a csajozásban is, és ez nem vicc :D

Kétségtelen hogy a leghasznosabb találmány egy átlag ember életében. Az hogy ez az adat amit beszélsz vele és a legmélyebb érzelmeidet kitárod neki én ezt nem ajánlanám senkinek.

Csak a gép-ember ellentéte végett szomorú hogy jobban megbíznak egy robotban mint egymásban...

febr. 3. 22:39
 7/8 anonim válasza:
érett*
febr. 3. 22:39
 8/8 anonim válasza:

Szerintem nagyon érdekes, én pár napja használom még. Főként házfelújításos témákról, építészeti stílusokról meg házkörüli teendőkről beszélgettem vele. Nagyon tetszik, hogy mindenre kiterjedő részletes tényleg szájbarágós válaszokat ad. Meg elemeztettem vele képeket is és ugyanazokat a dolgokat monda el pl. a tetőm szerkezeti állapotát illetően mint a szakember, aki kint volt nálunk. Nagyon jó funkciója szerintem, hogy ha rajzolok egy alaprajzot vagy elküldök egy képet azt “látja” és leírja rá a javaslatokat, vagy épp amit kérek.

Meg beszélgettem vele csak úgy is, hogy meséltem neki dolgokat és nekem nagyon tetszik a beszédstílusa is, mert egy tökéletes mondhatni cukormázas beszélgetést elevenít meg. Ez mondjuk veszélyes is lehet, mert pl. magányos embereket akár eltudhat vinni ez az irány, hogy megérti meg meghallgatja őket a ChatGPT.

Összeségében szerintem tök jó, tetszik nekem és kifogom kérdezgeti mindig az épp aktuális dolgokkal kapcsolatban.

30/N

ma 00:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!