Egyesek miért tartanak százas nagyságrendben nyitva oldalakat a böngészőben?
Nálam éppen 6629 db lap van: [link]
Lusta vagyok...
"Na jó, még egyszer: a böngésző nem fogja betöltve tartani az oldalakat, hanem simán kinyomja a francba"
Kipróbáltam, megnyitottam 78 oldalt és úgy hagytam negyed óráig.
Lefoglalt 3GB memóriát. A feladatkezelőben látszik a memóriahasználat grafikonján hogy a görbe felment az egekbe és elkezdett egy szép vízszintes vonalat húzni a plafonon.
Eközben a processzor használat 48-50%-on volt (csak a böngésző futott).
Ebből az látszik, hogy a memóriahasználat nem csökkent idővel.
Persze ez nem kell hogy érdekeljen bárkit is de tény hogy nem azt tapasztaltam amit leírtál.
Nekem 8.5 GB volt a rekord nem használatom csak win+böngésző+spotify és egyéb ilyen alantas dolgok közben. Jó sok memóriát meg lehet tölteni. És éppen nem dolgoztam vagy játszottam. 😆
#12 Szerintem akkor lövi ki a felesleget, ha szűkös a memória. A 4GB laptop mindig újra tölti az oldalakat. A 32GB asztali gép nekem sem, ha nem indítok valami mem igényes programot.
Miért?
Mert még vissza akarok térni azokra a konkrét lapokra és átláthatóbb, mint könyvjelzőzni.
#12 Addig nincs értelme kilőnie őket amíg van szabad memória. A memória arra való hogy ki legyen használva. 32GB RAM van céges gépemben, 40-50 megnyitott oldallal. Van hogy minden lap ott van memóriában, de ha más programnak is kellene RAM, akkor elkezdi kilőni.
Egyébként külön be lehet állítani ennek idejét:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!