Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Egyesek miért tartanak százas...

Egyesek miért tartanak százas nagyságrendben nyitva oldalakat a böngészőben?

Figyelt kérdés
Könyvjelzőt nem ismerik? A nyitott oldalak mind memóriát zabálnak, 500-ról azt se tudják, hogy mi van rajta, sosem nézik már meg, füleken nem látni a szöveget, akkora zsumbuj van.
tegnap 19:38
1 2
 1/13 Szirty ***** válasza:

Nem tudom. Kérdezd őket :)

Én nem tudok ilyen emberekről.

Gyakori lenne?

tegnap 19:44
 2/13 P.O.C. ***** válasza:
Gondolom lusták bezárni. A böngészőknek meg az az alapértelmezett beállítása, hogy ha bezárja és újranyitja a progit, akkor ott folytatja ahol abbahagyta. Ha telepítek gépet valakinek, akkor ez az elsők között van, amit kikapcsolok.
tegnap 20:06
 3/13 anonim ***** válasza:

"A böngészőknek meg az az alapértelmezett beállítása, hogy ha bezárja és újranyitja a progit, akkor ott folytatja ahol abbahagyta."

Ezek mely böngészők egyébként? Én már találkoztam, telepítettem egy jó párat, de nem találkoztam ezzel a jelenséggel.

tegnap 20:11
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
#3 Érdekes nekem Chrome és Firefox is újranyitja a lapokat amik nyitva voltak bezáráskor.
tegnap 20:15
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Na, én pont így használom. Most is meg van nyitva szerintem 4 tucat legalább. Amit el szeretnék olvasni, azt nyitva hagyom, aztán ha utolérem magamat, akkor megnézem és bezárom. Ha valami tényleg fontos, akkor berakom könyvjelzőkhöz, de az esetek 90%-ában ennyit nem ér.

"A nyitott oldalak mind memóriát zabálnak"

És? Most komolyan, ÉS? :D A memória a legfilléresebb dolog a világon, a laptopomban is 48 van (mondjuk munka miatt kell ennyi), há' pont lesz..rom, ha a böngésző megeszik belőle mondjuk ötöt.

Másrészről a böngészők már eléggé nagyon sok éve úgy működnek, hogy az intaktív lapokat be se töltik, vagy kidobják a memóriából egy idő után. A Chrome még vizuálisan jelzi is, hogy melyek a nem aktív, ténylegesen betöltött lapok. No meg egy szűz indításnál se nyit vissza a böngésző ténylegesen 50 lapot, csak akkor fogja ha arra a lapra kerül a fókusz.

tegnap 20:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Munkahelyen olyan 30-40 lap van nekem megnyitva. Csoportosítva, amiket összecsukok ha kell. Persze minden meg 200 másik oldal ott van könyvjelzőkben, de nekem kell hogy ezek a rendszeresen használt oldalak mindig ugyan ott legyenek. Mert ha bezárom, nem tudom mi az isten volt az, és a sokszáz könyvjelző közül honnan egyem elő :)

Egyébként ha sokáig nincs használva egy lap, akkor kilövi a Chrome. Amint újra odalépek, újratöltődik az egész oldal. Szóval RAM-ot annyira nem zabál így.

tegnap 20:43
 7/13 A kérdező kommentje:

5

Nálam FF, most 15 oldal van nyitva, 2,5 GB. Lehet számolni, hogy mennyire jó ötlet több tucatot vagy 100 felettit nyitva tartani egy átlagos 16 GB-os gépen.

tegnap 21:51
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Na jó, még egyszer: a böngésző nem fogja betöltve tartani az oldalakat, hanem simán kinyomja a francba, és ha rámész, akkor majd újratölti. Nem hülyék fejlesztenek böngészőket, hidd el.

Másrészt az átlag ember ha netezik, akkor nyitva van egy-két apróság, meg egy böngésző x tabbal. A Windows alapjáraton olyan 4 gigát szokott befoglalni, erre rájön még mondjuk 1 giga az egyéb dolgaidból, még mindig van 11 üresen a böngészőnek, bár én a büdös életben nem tudtam soha annyit kitaposni belőle, még úgy sem, hogy sokszor 40+ giga szabad memóriám is van, tehát nyugodtan csinálhatná.

tegnap 21:56
 9/13 anonim ***** válasza:
Ismerek olyat, aki rendszerint sok lapot tart nyitva, de olyat még nem láttam, aki százas nagyságrendben űzné ezt.
tegnap 23:14
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Értsd már meg, hogy hülyeség a számolgatás, mert a böngésző az inaktív lapokat egy idő után kidobja a memóriából...

tegnap 23:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!