Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lassú a(z) LAN/Ethernetem?

Miért lassú a(z) LAN/Ethernetem?

Figyelt kérdés
Fontos megjegyeznem, hogy nem vagyok szaki. Asztali gépem össze van kapcsolva a routerrel egy CAT5E-s kábellel. Elvileg elég jó internetünk is van, ámdeazonban a gépemen csak 10 mbps letöltési és feltöltési sebességem van. Megnéztem a sebesség és duplexemet, 1gbps és teljes duplexre állítva sincs semmi. Driverem elvileg friss. Őszintén, már annak is örülnék, ha 60-100 mbps sebességet eltudnám érni. Mi lehet a probléma?

tegnapelőtt 02:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Ha a gépen 1000/1000 kapcsolat van írva, akkor a gép és a router között minden okés. Elvileg. De persze próbáld ki másik géppel, másik kábellel, másik routerrel is...

Külön van a szolgáltatói modem/ONT eszközöd és külön egy router?vagy aszolgáltatói maga a router? Szóval lehet a ludas még akár a router, a modem és router közti kábel és amúgy egy rossz beállítás a modemen is...

Eliminálássalnpróbáld megtalálni a hibát.

Mittomén... routert tesztelheted egyszerűen wifivel is, telón ha jobb a sebesség, mint 120 mbps, akkor a router biztos gigabitet tud továbbítani, és valahol a gép/kábel/router beállítás lehet. Szóval ilyesmiket próbálgass

tegnapelőtt 07:37
 2/9 anonim ***** válasza:
Ez szinte biztos, hogy kábelhiba, vagy a géped hálózati kártyájának a drivere nem megfelelő. Esetleg porthiba a routeren, de ez ritka. Már ha a link sebessége 10 Mbps. Ha a link 1000-es, akkor ezekkel nincs gond, akkor inkább a net lesz a probléma, például 10/10-es csomagot van, vagy annyi jön át. Ha DSL, ez simán lehet. Optikán nem kéne ilyennek lennie, szóval ha a link rendben van, csörr a szolgáltatódhoz.
tegnapelőtt 07:57
 3/9 anonim ***** válasza:

Én is kábelhibára gyanakszom, illetve a kábel hossza és/vagy árnyékolása is hatással lehet a kapcsolatra, de egyébként nézd meg, hogy a kártyád milyen sebességűnek érzékeli a géped a linkelt leírásban van pár módja:

[link]

Lehet a routeren is meg tudod nézni milyen kliensek milyen sebességgel csatlakoznak.

Egyébként a routerek egy része is gagyi, bár 10 Mbps azért már, de ki tudja, szóval lehet a géped portja gigabites, de a router meg nem jó.

tegnapelőtt 09:49
 4/9 anonim ***** válasza:
Adapterbeállításnál megpróbálhatod, hogy "letiltás, majd újra csatlakozás".
tegnapelőtt 10:47
 5/9 anonim ***** válasza:
Chipset driver telepítve van?
tegnapelőtt 11:09
 6/9 A kérdező kommentje:
Most vmiért az Ethernet állapotánál 100/100 mbps-t ír ki (tegnap 10/10-et írt ki), bár a routernél még mindig piros a LAN. Szolgáltatói modem, ha minden igaz.5.válaszolónak: igen. [link] Ezen a linken lévő összes dolgot megcsináltam, kivéve az utolsót, ahol adapter átalakítót javasol. Egyelőre ebben látom a megoldást. Lehet, hogy a kábellel van baj, bár kétlem, hogy sérült lenne. Hosszú, emiatt két helyen is fel van tekerve. A routernél a port elvileg 1000 mbps-re is képes, és zölden világítana, ha ekkora sebesség lenne a pc-men.
tegnapelőtt 11:41
 7/9 anonim ***** válasza:

Valószínű kábel de port/kártya, az elején még jónak ítéli a kapcsolatot, de nem elég stabil, hogy azon maradjon és ezért van, hogy nem mindig azonos sebességgel kapcsolódik.

Ha beírsz egy olyat a parancssorba, hogy ping -n 20 (és a router IP címe) , akkor 20 pinget küld ki , a kiírt soroknál nagyjából azonos time értéket kell kapnod, pl: 1ms, ha nagyon ingadozik, akkor az hibás eszköz/kábel.

tegnapelőtt 11:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Első próbálkozásra ingadozó volt és az átlag érték 13 ms volt. Másodikra "stabil" 1 ms volt...
tegnapelőtt 12:06
 9/9 A kérdező kommentje:
Fontos, hogy az első próbálkozásnál volt letöltés, míg a másodiknál nem
tegnapelőtt 12:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!