Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért lassú a torrent letöltés...

Miért lassú a torrent letöltés és miért bukik meg a torrent hálózat tesztjén a net? Részletek és screenshotok a megjegyzésben.

Figyelt kérdés

2000 Mbit/s-os netet kötettem be nemrég a telekomnál, speedtesten 900 mbit/s letöltés/feltöltés, a torrentnél meg 20 mbit/s körüli letöltés, ugyanennyi volt az 1000mbit/s-os netnél. Aki kijött bekötni (2000mbit/s net) a LAN1-es portba dugta az utp kábelt, pár nap után én átdugtam a 2.5gb-os portba (a gépbe is 2.5gb-os hálókártya van). A speedtest 1960 mbit/s körüli letöltés 960 mbit/s körüli feltöltés, a torrent meg 1-5-6 mbit/s olyan fájlnál amit több mint 1000 ember seedel. [link]

[link]

[link]

Nem tudom hogy az ipconfig-os "adapter media disconnected"-el lehet e összefüggés, csináltam hálózat alaphelyzetbe állítást de nem segített semmit.

dec. 13. 09:42
 1/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ezek is kivannak pipálva, kivettem a pipát úgyis próbáltam.

dec. 13. 09:46
 2/7 anonim ***** válasza:
85%
Töröltesd a kérdésed, mert láni mindent, doxolhatnak is miatta. Egyébként az, hogy 1000 ember seedel de lassan, lehetséges. Speedtest csak a te le és feltötésedet méri. Te hiába akarsz letölteni valamit torrenten ha ott nem töltik fel akkora sebességgel amivel te szednéd. Ugyanez feltöltésre is igaz. Mikrotorrent pedig nem ajánlott, vannak jobb kliensek annál.
dec. 13. 11:10
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Hiába van 1000 seeder, a térrentezés több tényezős dolog és sokmindentől függhet a sebesség.

Nem mindegy például hogy az 1000 seedernek mekkora a feltöltési sebessége, ki van e nyitva a portjuk, földrajzilag hol helyezkednek el és hogy mellette mennyi a letöltő tehát a seeder leecher arány mekkora.

Nálad úgy látom nincs nyitva a port. Ilyenkor vagy kapcsold be az UpNp-t a routereden és a torrent kliensben.

Vagy nyisd ki azt a portot ami torrent kliensedben van (28181) a routeteden és a Windows tűzfalban.

Ilyenkor viszont kapcsold kiva kliensben az Upnpt és figyelj arra, hogy ne legyen bejelölve a véletlenszerű port generálás hanem fix legyen.

Egyébként egy tipp:

uTorrent helyett a qBittorrent megbízhatóbb és nincs benne reklám. Felülete hasonló az uTorrentéhez.

[link]

dec. 13. 11:11
 4/7 anonim ***** válasza:

A belső IP címe látszik a képen, amit elég nehéz lenne DOS-olni...

Ha kell én is megosztom az enyémet azzal semmit nem tudnak kezdeni.

dec. 13. 11:14
 5/7 A kérdező kommentje:
Töröltettem a 2 screenshotot amin az ip-k vannak, biztos ami biztos. Olvastam pár helyen a upnp-ről, leginkább ellene érveltek hogy veszélyes is lehet ha be van kapcsolva, de ami cikkek a torrentezéssel kapcsolatosak voltak ott meg ajánlották. Töröltem az utorrentet és a qbittorentet használom most. Kaspersky-t használok, gondolom annak a tűzfala aktív nem pedig a windows defenderé. A kaspersky-n gőzöm sincs hogy kell portot nyitni.
dec. 13. 16:53
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 Van némi biztonsági kockázata az tény, de átlag hétköznapi embereknek nem hiszem, hogy túlzottan aggódni a kéne miatta. Ha portot nyitsz annak is van biztonsági kockázata. De valamelyiket be kell kapcsolni, különben passzív módban maradsz így pedig kevesebb géphez tudsz kapcsolódni és jóval kevesebbet fogsz tudni seedelni is. Az UpNP a legegyszerűbb, mert elég csak bekapcsolni a kliensben és a routeren ezt a beállítást és kész is.

A port nyitás már több lépésből áll... De általában én is ezt használom.

Kasperskyben nem tudom, hogy lehet portot nyitni, de biztos meg lehet oldani. Alapból a Windows tűzfalban valahol a speciális beállításokon belül a bejövő szabályoknál kell létrehozni egy új szabályt és hozzáadni a portot TCP -re és UDP -re is aztán hozzátársítani az adott programhoz (jelen esetben qBittorrent).

Ezen felül persze a routeredben is ki kell nyitni ugyan ezt a portot. Általában olyan menüben szokott lenni, hogy port forward. Ott is meg kell adni, hogy melyik protokoll (TCP és UDP), belső IP címnek pedig annak az eszköznek az IP -je kell amelyikről torrentezni szeretnél (erre az eszközre lesz érvényes a portforward.) (Itt érdemes beállítani, hogy a routered mindig ugyan azt az ipt ossze ki a gépednek, különben előfordulhat később már nem fog működni a port forward ha más ipje lesz a gépednek).

Ezek után már csak annyi a teendő, hogy qBittorentben kiveszed a pipát az "UPnP/NAT-PMP használata a routeren a porttovábbításhoz" opció elől, hiszen nyitottál külön portot így már tök fölösleges az UPnP és tudtommal nem is ajánlott egyszerre mindkettő.

Hogy mindent jól csináltál -e azt a [link] -on vagy a [link] -on a portforward testing-nél tudod ellenőrizni. Ha jó akkor zölden kiírja, hogy port is open. Innentől kezdve aktív leszel és teljes körűen fogsz tudni seedelni és mindenki fog hozzád tudni csatlakozni a bolyban.

dec. 14. 17:21
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszön szépen a részletes tájékoztatót! Már valaki kérte az upnp bekapcsolását a kliens gépén, és egy hozzászóló egy külföldi oldalt linkelt ahol az upnp bekapcsolása annyi volt hogy bekapcsolta a hálózat felderítése opciót a windowson belül.Itt a gyakorikérdések én találtam ezt a témát és hozzászólás. A kasperskybe nem találtam ilyen opciót.
dec. 15. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!