Telekom-os optikai giganet internethez milyen cat kábelt vegyek ha a saját routeremből akarok egy másik helyiségbe netet vinni?
Giganet előfizetésem lesz, de egy másik épületbe saját routert csatlakoztatnék a szolgáltató routerjéhez, hogy ott is legyen wifi meg PC-hez fizikai kapcsolat.
Viszont nem tudom milyen cat szabványú kábelt vegyek illetve honnan érdemes rendelni?
Anno én még cat5-öt ismertem, most nem tudom milyet érdemes venni?
Illetve van olyan oldal, ahol megrendelek x métert úgy hogy krimpelve el is postázzák, hogy nekem már ne kelljen vele bajlódnom? 9-10 méterre lenne szükségem.
cat5e az gigabites sebességet tud. Annál több szerintem nem kell neked. (valszeg az eszközeid se tudnak többet)
Több helyen is lehet rendelni fix méreteket, nézzed meg!
Egyébként legrosszabb esetben bemész a helyi számtech boltba és ott megcsinálják neked.
CAT5e tudja a gigabitet. Sőtt a telekomnál elérhető 2.5 GBe-t.
Ipari környezetben van inkább értelme nagyobb szabványoknak. Neked pár méterre totálisan mindegy.
Ma már teljesen irreleváns, hogy kereszt vagy egyenes kábel, automatikusan felismeri minden.
Szerintem 10 méterest kb bármelyik műszaki boltban adnak, de helyi számtech boltot is nyugodtan bepróbálhasz.
Nem tudom mi az a kereszt meg egyeneskötésű kábel. Az erek színsorrendjére gondolsz? Standardnak jelenleg ez számít: [link]
Állítólag néhány helyen az 568A-t is használják, de nagyon ritka. Szinte mindenhol ez a nemzetközileg elterjedt amit linkeltem.
Egyébként igen. Hálózati szinten egyszerűbb lesz neked is így a dolgod ha a LAN-ba dugod meg a hálózati eszközöknek is hiszen nem kell kétszer címfordítást csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!