Mostanában miért van olyan sok reklám a youtube - on?
Mert a Youtube - meg a Google alapvetően - reklámokból él.
Minél több a felhasználó, minél több a tartalom, annál több a fenntartási költség így annál több reklámbevételre van szükség.
Ha ez neked nem tetszik ott vannak a reklámblokkolók - uBlock Origin, Adguard - alternatív Youtube-felületek - Invidious, Freetube, Piped.
Ismerem ezeket a reklám blokkolókat, használom is, de hogyha 10 - 15 éve meg tudták oldani, hogy csak alig legyen reklám akkor most miért nem?
Régen 10 - 15 éve még nem voltak youtuberek?
"Régen 10 - 15 éve még nem voltak youtuberek?"
Régen is voltak. A Youtube partnerprogramja 2007-ben indult el.
"de hogyha 10 - 15 éve meg tudták oldani, hogy csak alig legyen reklám akkor most miért nem?"
Mert azóta sokkal több a tartalom, sokkal több a felhasználó, így több a kiadás (és a nézők révén a potenciális hirdetésmegtekintő).
Mert a reklámokból akarnak élni. Csak hogy semmi közük hozzá ha te reklám-blokkolót használsz! Mert ahhoz bele kell néznie a böngészőbe és információt továbbítania a gépedről, ami nagyon súlyosan sérti az adatvédelmi törvényt!
Ettől függetlenül megteszik. Szép pénzt fog majd akasztani valaki, aki beperli őket.
Én is sokáig idegbeteg voltam a reklámoktól, de megtaláltam a tökéletes megoldást. Ez pedig az AdBlock.
Bár néha rinyál a youtube, de tenni nem mer semmit, nem is tehet. De már a rinyálásával elárulja, hogy KÉMKEDETT a kis tetű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!