Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Linux Minten hogy kapcsolom...

Linux Minten hogy kapcsolom be a Wifit?

Figyelt kérdés
Van egy régebbi laptopom, Windows 7 volt rajta. Rátettem egy friss Linux Mint Cinnamont. Hiába nyomom a wifi gombját (van külön bekapcsoló gombja a laptopon)nem kezd el világítani, nem csinál semmit. Egyszer régen jártam már így és valami kesze kusza módon találtam terminalra parancsot valami külföldi fórumon de most nem találom. Mit kell beírni Terminalba?

aug. 2. 19:08
 1/4 anonim ***** válasza:

Jó esetben (alul) a tálcán, a (jobb alsó sarokban található) a Hálózatkezelő alkalmazás, azon kapcsolhatod be - bal egérgombbal rákattintasz és a megjelenő hálózati interfészt bekapcsolod.

Rosszabb esetben a hálózati interfészhez meghajtóprogramot kell - ez esetben viszont tudni kellene, milyen gépről, hálózati kártyáról van szó.

A kernelüzenetekből (dmesg parancs), hardverdetektáló segédeszközökkel (lspci, lshw, inxi) Linux alatt ki lehetne deríteni a hardverkomponenseket.

aug. 2. 20:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem jelzi a gép hogy lenne Wifi. Terminálba kell csinálni csak már elfelejtettem hogyan.
aug. 2. 20:58
 3/4 anonim ***** válasza:
#2: Mivel nem tudjuk milyen gépről van szó, milyen vezetéknélküli interfész van benne, nem tudjuk mennyit ismert fel belőle a Linux Mint kernelje, így nem lehet megmondani, mit "kell csinálni a terminálba". Előszór derítsd ki milyen vezetéknélkülli interfész van benne és akkor lehet tovább lépni.
aug. 2. 21:04
 4/4 anonim ***** válasza:
Driver Manager szoftverben (magyarul talán illesztőprogram kezelő lehet a neve) megjelenik?
aug. 3. 15:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!