Hogy tudom elfedni a helyemet az internetre kapcsolódáskor külföldről? VPN?
Jelenleg a hét nagy részén távmunkában tudok dolgozni. Úgy alakult, hogy nemsokára el kell mennem külföldre egy pár napra és onnan dolgoznék is egy kicsit, amit a cég alapvetően enged, de a mi részlegünk menedzsere nagyon vaskalapos, és félek nagyon, hogy bajba kerülök.
Gondolkozom, hogy van-e olyan lehetőség, hogy ne tudják megmondani, hogy a céges laptopra külföldről csatlakoztam rá.
A céges laptopon van VPN, úgyhogy gondolom, azt instant detektálják, ha külföldi wifiről csatlakozom rá. A mobilomon van 30 GB körüli EU-ban használható net. Ha a telefonomat használom hotspotként, és arra csatlakozom a laptoppal, majd bekapcsolom rajta a céges VPN-et, akkor még mindig külföldi hálózatot fognak detektálni? Ha igen, van bármi más lehetőségem, vagy mondjam le mindenképp ezt a külföldi utat? :(
Nagyon köszi! Ezek szerint tehát ez így működhet.
Ha viszont úgy alakulna, hogy lefogy a külföldön felhasználható magyar keretem, vagy nem EU-s országból próbálnék dolgozni, ahol nincs ez a 30 GB magyar keret, akkor:
1) Rácsatlakozni laptoppal a hotel wifijére --> ez mindenképp rizikós, mert ezt egyből látni fogják, hogy nem magyar előfizetés van mögötte.
2) Rácsatlakozni a mobilommal a hotel wifijére, majd hotspotként használva a telefont továbbosztani ezt a wifi jelet a laptopomra --> jól értem, hogy ebben az esetben marad a telefonom IP címe és nem fogják látni a külföldi hálózatot?
3) Vészhelyzetben nyilván opció egy netbővítés az itthoni SIM kártyámra, és annak a továbbosztása a laptopra.
Oké, akkor vagy az van, hogy kb. havi 3000-ért előfizetek egy VPN-re a telómon, és akkor bárhol vagyok is (EU vagy nem-EU), garantáltan tudok magyarországinak látszó internetet továbbosztani a céges laptopomnak,
vagy ha nem-EU-s országban vagyok, esetleg lefogy az itthoni keretem, akkor előfizetek egy netbővítésre szintén ilyen pár ezerért.
Köszönöm a segítséget mindenkinek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!