Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Hogy tudom elfedni a helyemet...

Hogy tudom elfedni a helyemet az internetre kapcsolódáskor külföldről? VPN?

Figyelt kérdés

Jelenleg a hét nagy részén távmunkában tudok dolgozni. Úgy alakult, hogy nemsokára el kell mennem külföldre egy pár napra és onnan dolgoznék is egy kicsit, amit a cég alapvetően enged, de a mi részlegünk menedzsere nagyon vaskalapos, és félek nagyon, hogy bajba kerülök.

Gondolkozom, hogy van-e olyan lehetőség, hogy ne tudják megmondani, hogy a céges laptopra külföldről csatlakoztam rá.

A céges laptopon van VPN, úgyhogy gondolom, azt instant detektálják, ha külföldi wifiről csatlakozom rá. A mobilomon van 30 GB körüli EU-ban használható net. Ha a telefonomat használom hotspotként, és arra csatlakozom a laptoppal, majd bekapcsolom rajta a céges VPN-et, akkor még mindig külföldi hálózatot fognak detektálni? Ha igen, van bármi más lehetőségem, vagy mondjam le mindenképp ezt a külföldi utat? :(

júl. 12. 19:36
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha roamingolsz, akkor úgy fog tűnni, hogy otthon vagy. Csak külföldi wifire ne menj fel.
júl. 12. 20:35
 2/9 A kérdező kommentje:
Biztos? Úgy tudom, ha roamingolok, akkor az is a helyi szolgáltatóra kapcsolódik fel. És ha a roamingoló mobilomat használom hotspotként, akkor egy helyi szolgáltató hálózatát osztom kvázi tovább - nem?
júl. 13. 18:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Úgy elméletileg mehet:-)
júl. 13. 18:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Roamingkor egy idegen hálózat tornyait használod, de attól még otthonról megy ki a forgalom. A külföldi hálózat csak a telefonnal kommunikál, meg az otthoni központtal. De le is tudod ellenőrizni, hogy magyar IP címet kapsz. Ha azt megosztod akkor jó lesz. Akkor veszik észre ha olyan wifire kapcsolódsz, ami mögött egy külföldi internet előfizetés van, mert akkor külföldi IP címed lesz.
júl. 13. 20:10
 5/9 A kérdező kommentje:

Nagyon köszi! Ezek szerint tehát ez így működhet.

Ha viszont úgy alakulna, hogy lefogy a külföldön felhasználható magyar keretem, vagy nem EU-s országból próbálnék dolgozni, ahol nincs ez a 30 GB magyar keret, akkor:

1) Rácsatlakozni laptoppal a hotel wifijére --> ez mindenképp rizikós, mert ezt egyből látni fogják, hogy nem magyar előfizetés van mögötte.

2) Rácsatlakozni a mobilommal a hotel wifijére, majd hotspotként használva a telefont továbbosztani ezt a wifi jelet a laptopomra --> jól értem, hogy ebben az esetben marad a telefonom IP címe és nem fogják látni a külföldi hálózatot?

3) Vészhelyzetben nyilván opció egy netbővítés az itthoni SIM kártyámra, és annak a továbbosztása a laptopra.

júl. 21. 12:50
 6/9 anonim ***** válasza:
Én a 2.-at használom s hazai IP-t nyom..De mellette van VPN előfizetésem.is ha baj lenne az magyar IP-t ad..Így a tengerpartról dolgozom nyáron..
júl. 21. 16:10
 7/9 anonim ***** válasza:
Az a lényeg, hogy milyen végponton megy ki a netre, nem az, hogy milyen eszközökön megy keresztül előtte. Ha a telefon a hotel wifijén lóg, azon a végponton megy ki akkor is, ha azt osztod tovább, így ennek nincs értelme. Ha elfogy a neted, vagy olyan országban vagy ahol az EU keret nem érvényes, vásárolni kell adatot a magyar szolgáltatótól. A külföldi sim nem segít, mert akkor a külföldi végponton megy ki, ami megint nem jó. Vagy marad a VPN, de az meg azért rizikós, mert ha megszakad könnyen elindulhat az adat közvetlenül és egyből lebuksz.
júl. 21. 17:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Havi 3000-ért már elég korrekt 99.9%-os VPN-t kapsz:-)
júl. 21. 17:38
 9/9 A kérdező kommentje:

Oké, akkor vagy az van, hogy kb. havi 3000-ért előfizetek egy VPN-re a telómon, és akkor bárhol vagyok is (EU vagy nem-EU), garantáltan tudok magyarországinak látszó internetet továbbosztani a céges laptopomnak,

vagy ha nem-EU-s országban vagyok, esetleg lefogy az itthoni keretem, akkor előfizetek egy netbővítésre szintén ilyen pár ezerért.

Köszönöm a segítséget mindenkinek!!

júl. 21. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!