Miért megy el az internet a házban amikor be kapcsolom a számítógépet?
Sajnos nem zárható ki amit az ismerősöd állít, de nem gyakori jelenségnek tűnik amit írsz.
Wifi, esetleg másik hálózati kártya nincs a számítógépben, hogy kipróbáld mi történik, ha úgy működik a PC, hogy az említett kártya nincs használatban?
Egyébként más is lehet még, de így távolról nem egyszerű ezt diagnosztizálni.
Szívesen segítenék, ha BP-n laksz esetleg, vagy ha BP-ről el tudsz vinni a lakhelyedre...
Hát a "scanning drive" még önmagában nem feltétlen probléma, de akár az is lehet.
A vizsgálat eredményétől függ, de gondolom azt sosem figyelted, így meg nehéz lenne elmagyarázni.
Ebben az esetben 3 opció van: a) nincs semmi baja a lemeznek, b) van baja a lemeznek, vagy a fájloknak rajta, de meg végzetes, használható még, c) tönkre fog menni záros határidőn belül a tároló.
Ezt mindenképp érdemes lenne egy hozzáértőnek megnéznie, hogy kiderüljön mi a tároló állapota.
A "No keyboard detected" még nem feltétlen baj, inkább csak egy figyelmeztetés, de szokták úgy is hívni szakszóval, hogy "PEBKAC" :)
Attól a gép még minden bizonnyal működőképes, nem érdemes foglalkozni vele.
Viszont ez a kombó így egyben, hogy a hálózatot "tönkreteszi" ha működik a PC, a lemezt ellenőrzi időnként, "No keyboard detected" üzenetet mutat, akár még alaplap hibára is utalhat, ami végzetes is tud lenni bizonyos esetekben.
De ezt megint csak nem lehet távolról diagnosztizálni.
Én mindenképp javasolnám egy szakember felkeresését, pláne ha vannak pótolhatatlan adatok is a számítógépen, akkor kerül amibe kerül, de jobb megelőzni a nagyobb bajt.
Ha nincs pótolhatatlan információ a számítógépen, akkor meg egyszerűen csak használd, amíg tönkre nem megy teljesen. :)
*A b) opciónál elírtam véletlen, ezt akartam írni:
b) van baja a lemeznek, vagy a fájloknak rajta, de nem végzetes, használható még
Kérdező, félreértetted, a "scanning drive" nem egy parancs, hanem az csak egy visszautalás arra, amit írtál, hogy "indításkor néha kiírta"...
Bízd a dolgot szakemberre inkább!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!