Ha feltörték a facebookomat, akkor első körben, mindenképp a hozzá kapcsolódó e-mailon kell jelszót változtatni?
Ha hozzáfértek az e-mail fiókhoz is, akkor hiába fogsz a vele regisztrált fiókokban jelszót cserélni, az e-mail fiókból látják és be tudnak avatkozni.
Ha viszont az e-mail fiókhoz is hozzáfértek, az első lépés ilyenkor a teljes kizárás, hogy ne tudd elkezdeni a kármentést.
Ha csak a Facebook hozzáférést szerezték meg, és annak jelszava eltér az e-mail fióktól, akkor az e-mail nincs veszélyben. Lehetőség szerint ahol elérhető a többfaktoros hitelesítés, SMS-kód, másodlagos e-mail, titkos kérdés és bármi amivel a jelszón kívül más is kell a belépéshez vagy helyreállításhoz, azt érdemes beállítani. A Facebook fiókba sem tudtak volna a jelszóval belépni, ha meg van adva a telefonszám vagy a kétfaktoros hitelesítés.
Köszi mindenkinek a választ! Nem az én profilomat törték fel, hanem az egyik hölgyismerősömét, ő meg tegnap délután dolgozott, és nem hiszem,hogy este foglalkozott-e vele. Próbáltam segíteni neki, de még annak a profilnak, az e-mail címét se tudta, telefonjáról meg törölte az appot, meg most egy másik profilt használ. Majd kitalálja mit akar.
Tavaly nekem mindkettőt feltörték, freemailemet, meg a facebookomat is, de nálam a PC letölti freemail-ról a leveleket, így az elsőre fel se tűnt, csak mikor böngészőből akartam belépni. De van hozzá alternatív e-mail, így könnyen visszaszereztem. Meg a facebook nem létszükséglet nekem 😁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!