Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Digi 1000-es netről milyen a...

Digi 1000-es netről milyen a véleményetek?

Figyelt kérdés
Olvastam már hogy sok mindenki szerint gyenge a router amit adnak, de azon belül jó a teljesítmény. Nektek is ez a tapasztalatotok? Illetve ha megkérjük őket akkor a szobákba is betudják vezetni külön a netet szerintetek? Köszi a válaszokat előre is!
júl. 30. 13:01
 1/6 anonim ***** válasza:

Oda teszik le ahova kéred, csak a vezeték elhúzása céljából fúrni fognak.

A modem kb arra jó, hogy 1-2 gép vezetékkel csatlakozzon rá, meg 1-2 telefon wifin, ami nagyjából a router környékén van használatban. Ezt még gond nélkül kiszolgálja és vezetéken jön a gigabit. Ha ennél több kell neked, akkor modem módba kell kapcsoltatni, akkor csak egyetlen vezetékes portja működik, amire saját routert kell kötni. A PPPoE kapcsolatot is a router kezeli (amit be kell állítani, az azonosítók a szerződésen vannak), így sokkal jobb teljesítményt érhetsz el több eszközön is.

júl. 30. 13:23
 2/6 anonim ***** válasza:
73%

A routerüket (ONT) én egyből bridge módba állítattam, aztán bekötöttem mögé a sajátomat.

A netet ők nem fogják neked minden egyes szobába külön-külön elvezetni, azt neked kell megoldani. Ők csak a saját eszközükig hozzák be a netet, bár az eszközt oda rakod, ahova akarod, ők addig húzzák el az optikát.

De a szobákba elvezetni a te feladatod lesz.

Egyébként 2012 óta vagyok Digis, nekem sosem volt velük problémám.

júl. 30. 13:28
 3/6 anonim ***** válasza:
80%

A Digi által adott router tényleg nem nagy szám, de nem is szabad használni. Átrakod bridge módba és használsz saját routert.

Ők nem fogják neked bekötni minden szobába, csak addig a pontig, ahová a Digi eszközt kéred. Nem is lenne jó rájuk bízni, mert hozzánk egy iszonyat fogalmatlan pasas jött ki, aki azt sem értette, hogy bridge módot akarok, meg volt neki egy ukrán segédje, aki egy kukkot se tudott magyarul.

Sokkal egyszerűbb, ha magadnak húzod be a kábeleket, max kölcsönkérsz valakitől egy krimpelőfogót.

Egyébként a Digi stabil és gyors, nekünk 9 év alatt komolyabb probléma nem volt vele. A jövőről nem tudok viszont nyilatkozni, mert sajnos elég valószínű, hogy a 4iGané tönkre fogja tenni, hiszen nekik csak a pénz kell, a szolgáltatás minősége nem érdekük.

júl. 30. 14:17
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat! Azt esetleg tudja valaki hogy a saját routerrel kell valamit kezdenem mielőtt kijönnek vagy azt megcsinálják maguktól?
aug. 5. 18:42
 5/6 anonim ***** válasza:
A saját routeredet neked kell beállítanod, ahhoz ők nem fognak hozzányúlni.
aug. 5. 18:55
 6/6 anonim ***** válasza:
A saját routered neked kell beállítani.
aug. 6. 05:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!