Vélemény a digi netről? Van jobb internet szolgáltató?
Most szeretnék átállni digi netre és nem tudom, hogy hogy működik ez. Tehát a kérdéseim:
-Jó-e a digi net, tehát nem megy el gyakran, a garantált sávszélesség mindig megvan?
-Az optikai (LAN) net mit jelent? Nekem most modemes netem van (10mb-os) és nem tudom, hogy mi a különbség.
-A digi oldalán van egy ilyen szempont, hogy webtárhely, és ez mit jelent?
Szeretném, hogy csak olyan írna, akinek digi nete van. :D
1.) Jól kiépített környéken nagyon jó a Digi. Olcsó, stabil, gyors. (pár hónapja duplázták 40 Mbps-ről a sebességet 80 Mbps-re, és eddig általában 89-92 Mbps körüli sebességet mértem, nem, nem írtam el, többet, mint az elméleti maximum). Más helyeken persze lehet, hogy épp a Diginek gyengébb a hálózata és más szolgáltató erősebb. Így hely nélkül nehéz megmondani, hogy jó-e v. rossz-e a Digi.
2.) Azt jelenti, hogy bizonyos pontig (jellemzően a panelházakig) optikai kábelen megy a hálózat. A házban pedig ethernet kábelen osztják szét a netet. Tehát nincs modem, csak egy kábel jön be a lakásba, amire lehet kötni egy gépet v. egy routert.
3.) Passz, még nem érdekelt, hogy utánanézzek.
Szia.
Nekem az van.
Eddig még egyszer sem volt vele gond. Tehát nem hagyott ki, nem lassult be, nem szakadozott.
Optikai lan net, azt jelenti, hogy üvegszálon jön a net és csak az optikai kábel és a kégli között van UTP, tehát azt is jelenti, hogy jó gyors is lesz, és elfelejtheted a garantált szávszélességet mert mindig a hirdetett csomag felett lesz egy picivel, speed teszt kép (DIGINet 50-es csomag : 50/30 Mbps) : [link]
A webtárhelyet én is kérdeztem, de még az ügyfélszolgálat sem tudta megmondani, hogyan lehet elérni.
Üdv.
"Nekem most modemes netem van (10mb-os) "
Gyanus, hogy ott a Digitol is csak hasonlot kapnal.
Köszönöm a válaszokat, nagyon hasznosak voltak, ment a zöld kéz.
És az utolsónak: 10mb-os modemes, a diginél is van modemes és lan net. És én LAN netre akarok váltani :D
És még 1 kérdés:
50 megás nettel hány Mbittel fogok letölteni?
Vagy ezt hogy kell kiszámolni? :D
Szia.
50 megáés nettel a Digi Optikai Lan-ján olyan 52-54 MegaBit lesz a sebességed.
Ebből pediglen egy sima 8-cal való osztással kijön, hogy maximum 6.25-6.75 MegaBájt/sec lesz a letöltési sebességed (amit a letöltő programok mutatni fognak)
Üdv.
"És az utolsónak: 10mb-os modemes, a diginél is van modemes és lan net. És én LAN netre akarok váltani :D
"
Jojo, csak nem biztos, hogy a lakhelyeden elerheto a LAN, ezt a honlapjukon meg tudod nezni, talan a megrendelesnel lathatod, hogy ki tudod valasztani-e az utcad es hazszamod.
Én valami nehezebb számításra gondoltam, de ez így jó :D
És megnézem, hogy itt elérhető-e a LAN, de nagyon reménykedem :)
Elérhető, és utolsó kérdésem:
A digi 200-as netnél van egy csillag, és az mit jelent?
Mert csak annál van.
"A digi 200-as netnél van egy csillag, és az mit jelent? "
Gorgess le az oldalon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!