Egy törlésre állított (ál) profilnak az Ip címét megtudják találni, illetve utána tudnak nézni ki van mögötte?
Profilnak nincs IP címe.
A hálózati eszközöknek van.
Nem gyilkosról, vagy bankrablóról van szó!
Azt olvastam, hogy a rendőrség ilyen hülye facebook bejelentésekkel nem foglalkozik. Kisebb bajuk is nagyobb annál.
Meg gondolom, bizonyíték is kell, hogy facebookon megvádolj valakit, és komoly indok kell, hogy valaki után nagy erőkkel el kell, hogy kezdjenek nyomozni. És, ha nem tudsz rá bizonyítani semmit, akkor majd szépen az illető perel be téged. Mondjuk egy ilyen szerintem senkinek nem hiányzik.
Milyen adatokra gondolsz, a hamisakra vagy a valódiakra?
Mert hamis adatokból is van bőven, szerintem!
Ha valami olyat tettél akkor meg fognak találni nyugi, és igen komolyan veszik, ha megtörténik a feljelentés, onnantól nincs olyan hogy " nem vesszük komolyan ", megvan a pontos eljárási menet amin végig kell menniük, ennek része az adatgyűjtés, amit szintén dokumentálva kell elvégezniük, és mivel már FB-t is köti a GDPR így nem is tagadhatják meg az adatok kiadását, 48 órán belül minden elérhető adatot át kell adjanak ha hivatalos bűnüldözési szervtől érkezett a megkeresés.
Onnan meglesz az IP cím, mail cím amit használtál, ha telefonszámot adtál meg szintén tudni fogják. IP címet meg szépen lekérdezik szolgáltatótól, hogy adott időpontban melyik ügyfelükhöz tartozott.
"Meg gondolom, bizonyíték is kell, hogy facebookon megvádolj valakit, és komoly indok kell, hogy valaki után nagy erőkkel el kell, hogy kezdjenek nyomozni. És, ha nem tudsz rá bizonyítani semmit, akkor majd szépen az illető perel be téged. Mondjuk egy ilyen szerintem senkinek nem hiányzik."
Gondolom ha valaki feljelent az meg is indokolja miért teszi, és jó eséllyel viszi a beszélgetéseiteket is mint bizonyíték.
A nagy erőkkel, meg olyan dolog, hogy ezért vannak, ez a dolguk, de ezt már korábban említettem, hogy ha megtörtént a feljelentés, onnan már kötelességük kivizsgálni az ügyet.
Másrészt meg az összes elküldött üzenetnek nyoma van, attól, hogy egy átlag felhasználó annyit lát, hogy elküldött vagy érkezett üzenet, azoknak is szintén rengeteg nyom marad.
A másodpercre rögzített időponttól kezdve minden egyes üzenet mellett tárolódik az is, hogy milyen eszközről küldték el, és szintén az aktuális IP cím, aztán attól, hogy törlöd az üzenetet a szerveren ezek még ugyanúgy megmaradnak, mindössze annyi, hogy míg nincs gond, addig a felhasználót védi a GDPR tehát úgy kell tárolniuk, hogy ahhoz illetéktelenek sehogy se férjenek hozzá, és véglegesen törölni csak a profil törlése után 90 nappal kell nekik mikor a profil többi adata is törlésre kerül.
Addig viszont hivatalos megkeresés esetén szintén kiadhatják a teljes beszélgetést minden adatával együtt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!