Az emberek miért fizetnek birka módon YouTube Prémiumért 1790 Ft-ot, miközben van Brave böngésző, ami ingyenes és blokkolja az összes idegesítő reklámot?
Teljesen legális, mielőtt valaki azt írná, hogy "ez micsoda erkölcstelen dolog!"
Gyűlölöm a pofánkba tolt reklámokat! Ez van.
Semmi szükség nincs rájuk.
Semmi olyasmit nem tud rólam a Google, amit én ne akarnék megosztani vele.
A sok "ingyenélőzőnek" mondanám, hogy én a másik oldallal is tisztában vagyok, nevezetesen a videógyártói oldallal, hiszen hosszú évek óta vagyok YPP-tag, több száz videóm van fenn, és az elmúlt hónapok alapján elmondhatom, hogy ez a rendszer rohadtul nem a feltöltők támogatására van. Szart se fizet a youtube, én jelenleg kevesebb mint 1 dollárt(!!) keresek naponta több száz videóval, 17 ezer+ feliratkozóval, az algoritmus úgy van megalkotva hogy szándékosan ne az én videóim dobja fel, hanem a "nagykutyákét", akik csókosak, emellett ha valamivel betalálok, akkor felfüggesztik a tagságom amíg le nem törlöm az adott videó(ka)t, hiába 100%-ban az én munkám, amit bizonyítani is tudok, akkor is letiltják a bevételszerzést "re-used content" kamu indokkal. Tőlem idén nyáron 400 dollárt loptak el, miután hamis indokkal visszatartották a kifizetést, és nem fogadták el a fellebbezésem sem, csak akkor amikor a szabályzatuk szerint a pénz már végleg elveszett (a kommüniké szerint visszafizették a reklámozóknak, a valóságban nyilván ellopták maguknak), ezt követően pedig le kellett törölnöm még az 5-6 legnépszerűbb videóm, kb. ötödére visszaejtve a megtekintéseimet és ezzel a bevételemet.
Röviden: a youtube ott tesz keresztbe mind a tartalomkészítőknek, mind a nézőknek, ahol tud. Egy alapból ingyenes videómegosztót nem elég hogy elkorcsosítottak, de szándékosan mennek arra hogy minél többet fizessen a néző, és ebből minél kevesebbet kapjon a videókészítő, ergo a 100% profit irányába korrelálnak azzal, hogy pusztán csatornát biztosítanak a készítők és a nézők között. A videós elkészíti a videókat, a néző fizet hogy megnézhesse, a pénz meg a youtubé. Ne sajnáljátok őket, undorító mocsok szarházi banda. Én videófeltöltőként is maximálisan támogatom a hirdetésblokkolót.
Én nem védem egy pillanatig se a Google-t, tudom, hogy mekkora szemét cég lett. Az Adsszel pontosan ugyanezt csinálják, úgy van megalkotva az algoritmus, hogy a hirdetőnek minél többet kelljen fizetnie, de azért érezze, hogy a hirdetésének van némi eredménye, és ennek hatására még többet invesztáljon hirdetésekbe. Az algoritmussal pontosan meg tudják határozni, hogy melyik partnertől mennyit lehet lehúzni. Úgyhogy én nem sajnálom őket, nem is tudom, hány százezret költöttem már el náluk...
A szarrágással nem teljesen értek egyet. Sokáig ment ingyen is a Youtube, nem kell őket félteni.
Először is beszedik a pénzt a reklámozóktól, függetlenül attól, hogy a felhasználók blokkolják-e a reklámot, vagy sem. Tehát nekik ebből is komoly bevételük van!
De vérszemet kaptak, hogy sokan blokkolnak, és onnan simán lehet milliárdokat leakasztani egy kémprogrammal, ami kutatja hogy használsz-e blokkolót. Ez full jogellenes. Most fog indulni egy EU-s per ezügyben. Gondolom nem lesz eredmény, ők eltökélték, ha minden kötél szakad, akkor Netflix rendszer lesz - csak fizetős tagság lesz, és kész. Kell a pénz, ez erről szól.
De menjünk tovább.
Fél éven belül mondjuk mindenki előfizet a Prémiumra. Hát akkor sajnos senki nem néz reklámot, úgyhogy akkor az a bevételtípus így kuka... viszont a birkák már fizetnek, akkor emeljünk árat. :D Marad az 1800, amiért beléphetsz a reklámért, vagy fizetsz 5000-et (lásd Facebook), és nincs reklám.
Szerintem erre megy ki a játék. Szép lassan eladni ugyanazt, semmit nem is kell variálni rajta. Miért ne szedjen pénzt érte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!