Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért kaptam ezt az emailt a...

Kicsigabi kérdése:

Miért kaptam ezt az emailt a Digi-től?

Figyelt kérdés

Szeretnénk tájékoztatni, hogy az Önnek 2023.10.22 12:42:52h-kor kiosztott IP (ip címem+nyitott port-om) címről több alkalommal is a rendszerei káros kódot (malware) terjeszthettek, azon káros kód futhatott.

Az eset kapcsán kérjük, hogy az Ön felügyelete alá tartozó munkaállomáson futtasson le teljes körű vírus ellenőrzést. Továbbá szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy ha a tevékenység továbbra is észlelhető lesz szolgáltatásai korlátozásra kerülhetnek.

Részletek:

Jelenleg egy olyan szerver tárolása, amely a folyamatban lévő rosszindulatú programok támadásával társul. A rosszindulatú programok vagy kommunikálnak, vagy közvetlenül a következő rosszindulatú IP -kkel oszlanak meg:

(ip címem+nyitott port-om)

^^ ezt az emailt kaptam ma.

Használok a gépeim közt, remote acces tool-t az biztos.

De ez miért fáj a digi-nek?

Ha elkezdek VPN-t használni leszálnak rólam vagy mit csináljak?

2023. okt. 28. 01:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
71%

5/: Nem.

Letiltanak, aztán mindenki megnyugszik. Vannak akik nem értik mi történik a gépükön.

2023. okt. 28. 10:41
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

A NanoCore egy trójai, akkor is, ha te legális célra használod.

[link]

[link]

Ha grafikusan akarod elérni a géped, akkor használj legális programokat, ha pedig paranccsorosan, akkor ssh-t.

2023. okt. 28. 10:57
 13/18 A kérdező kommentje:
Én mindent értek, te nem érted hogy ide nem írhatok konkrétumot.
2023. okt. 28. 10:57
 14/18 A kérdező kommentje:
Csak arra adjon már valaki választ, ha VPN-t használok, akkor nem talál be többet a digi a hülyeségével?
2023. okt. 28. 11:00
 15/18 anonim ***** válasza:
Tán csak nem a 25-ös port? :D
2023. okt. 28. 11:54
 16/18 anonim ***** válasza:
71%
Nyugodtan használd tovább VPN-nel, de ha a következő e-mailt már a Nemzeti Kibervédelmi Intézettől kapod, be ide gyere panaszkodni 😃
2023. okt. 28. 12:17
 17/18 anonim ***** válasza:
56%

Ja.. 😄

A következő levelet már személyesen kézbesítik.

De nem a levelet viszik hozzá, hanem őt viszik be a kapitányságra.. 😁

2023. okt. 28. 12:23
 18/18 anonim ***** válasza:

"Csak arra adjon már valaki választ, ha VPN-t használok, akkor nem talál be többet a digi a hülyeségével?"

Már rég megkérdezhetted volna magát a digit, ha tuti választ akarsz...

2023. okt. 29. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!