Miért kaptam ezt az emailt a Digi-től?
Szeretnénk tájékoztatni, hogy az Önnek 2023.10.22 12:42:52h-kor kiosztott IP (ip címem+nyitott port-om) címről több alkalommal is a rendszerei káros kódot (malware) terjeszthettek, azon káros kód futhatott.
Az eset kapcsán kérjük, hogy az Ön felügyelete alá tartozó munkaállomáson futtasson le teljes körű vírus ellenőrzést. Továbbá szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy ha a tevékenység továbbra is észlelhető lesz szolgáltatásai korlátozásra kerülhetnek.
Részletek:
Jelenleg egy olyan szerver tárolása, amely a folyamatban lévő rosszindulatú programok támadásával társul. A rosszindulatú programok vagy kommunikálnak, vagy közvetlenül a következő rosszindulatú IP -kkel oszlanak meg:
(ip címem+nyitott port-om)
^^ ezt az emailt kaptam ma.
Használok a gépeim közt, remote acces tool-t az biztos.
De ez miért fáj a digi-nek?
Ha elkezdek VPN-t használni leszálnak rólam vagy mit csináljak?
Pontosan mi az a "Remote Access Tool", amit használsz?
A Digi akkor küld ilyet, ha a te gépeddel kommunikál valami olyan program, amit a vírusírtójuk vírusnak ítél meg. Egy bármilyen remote access tool miatt nem fognak e-mailt küldeni, de ha mondjuk írtál egy keyloggert, ami "hazatelefonál", az már lehet probléma.
Ez a rejtélyes remote access tool, amiről beszélsz, azon a porton hallgatózik, amit ők is írtak az e-mailben?
NanoCore-t használok ezzel irányítom a másik gépemet mert többet tud mint pl a teamviewer meg az anydes. A logger funkció ki van kapcsolva, és igen a portot is tudták pontosan melyiken megy.
Azt mondd meg nekem kérlek, hogy ha VPN-t elkezdek használni, akkor el elfelejtenek? Hát nehogy már ne használhassam itthoni célra azt amit akarok... Tudom hogy vannak akik nem jó dolgokra használják ezeket a programokat, de nem ezek közé tartozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!