Kezdőoldal » Számítástechnika » Internet » Miért kaptam ezt az emailt a...

Kicsigabi kérdése:

Miért kaptam ezt az emailt a Digi-től?

Figyelt kérdés

Szeretnénk tájékoztatni, hogy az Önnek 2023.10.22 12:42:52h-kor kiosztott IP (ip címem+nyitott port-om) címről több alkalommal is a rendszerei káros kódot (malware) terjeszthettek, azon káros kód futhatott.

Az eset kapcsán kérjük, hogy az Ön felügyelete alá tartozó munkaállomáson futtasson le teljes körű vírus ellenőrzést. Továbbá szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy ha a tevékenység továbbra is észlelhető lesz szolgáltatásai korlátozásra kerülhetnek.

Részletek:

Jelenleg egy olyan szerver tárolása, amely a folyamatban lévő rosszindulatú programok támadásával társul. A rosszindulatú programok vagy kommunikálnak, vagy közvetlenül a következő rosszindulatú IP -kkel oszlanak meg:

(ip címem+nyitott port-om)

^^ ezt az emailt kaptam ma.

Használok a gépeim közt, remote acces tool-t az biztos.

De ez miért fáj a digi-nek?

Ha elkezdek VPN-t használni leszálnak rólam vagy mit csináljak?

2023. okt. 28. 01:00
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
70%
Nem remote acces, hanem ahogy írták eMail spam küldölgetés. Zombivá vált a géped.
2023. okt. 28. 02:18
 2/18 A kérdező kommentje:
A gépemnek semmi baja.
2023. okt. 28. 05:42
 3/18 anonim ***** válasza:
77%
Gondolod te
2023. okt. 28. 06:13
 4/18 anonim ***** válasza:
71%
Valószínűleg vírust küldözgetsz, vagy szándékosan, vagy a tudtodon kívül, azt mi nem tudhatjuk...
2023. okt. 28. 06:30
 5/18 A kérdező kommentje:
Nem hivatalos Remote Acces Tool-t használok és ez nem tetszik a diginek. Ha VPN-t elkezdek használni leszálnak rólam?
2023. okt. 28. 06:51
 6/18 anonim ***** válasza:
69%

Pontosan mi az a "Remote Access Tool", amit használsz?

A Digi akkor küld ilyet, ha a te gépeddel kommunikál valami olyan program, amit a vírusírtójuk vírusnak ítél meg. Egy bármilyen remote access tool miatt nem fognak e-mailt küldeni, de ha mondjuk írtál egy keyloggert, ami "hazatelefonál", az már lehet probléma.

Ez a rejtélyes remote access tool, amiről beszélsz, azon a porton hallgatózik, amit ők is írtak az e-mailben?

2023. okt. 28. 09:43
 7/18 A kérdező kommentje:

NanoCore-t használok ezzel irányítom a másik gépemet mert többet tud mint pl a teamviewer meg az anydes. A logger funkció ki van kapcsolva, és igen a portot is tudták pontosan melyiken megy.

Azt mondd meg nekem kérlek, hogy ha VPN-t elkezdek használni, akkor el elfelejtenek? Hát nehogy már ne használhassam itthoni célra azt amit akarok... Tudom hogy vannak akik nem jó dolgokra használják ezeket a programokat, de nem ezek közé tartozom.

2023. okt. 28. 09:50
 8/18 anonim ***** válasza:
0%
jaj egyem is meg a kis windows felhasználót ,hát értsd már meg ne te uralod a géped
2023. okt. 28. 09:53
 9/18 A kérdező kommentje:
De igen.
2023. okt. 28. 10:33
 10/18 A kérdező kommentje:
Inkább segíts VPN-t választani.
2023. okt. 28. 10:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!