Programozási kérdésekben mennyivel jobb a ChatGPT fizetős 4-es verziója az ingyenes 3.5-el szemben? Megéri előfizetni rá?
Megéri.
Nekem például egy multinál a ChatGPT 100%ra megírta minden tesztemet, ahol azért voltak elég nehéz algoritmikus problémák, ahol figyelni kellett a performanciára.
Én jónak tekintem magam, de ezeket én sem oldottam volna meg így.
1db ilyen ajánlat nekem megtervelte a ChatGPT előfizetést a következő 22-23 évre.
Ezen felül munkában rengeteget segít. Például frontendhez abszolút nem értek, így ott mindent ChatGPT-vel iratok meg és lazán át megy elég kemény frontendes reviewkon.
A tanuláshoz és egzotikusabb megoldásokhoz is remek.
20 dollár semmi, főleg egy fejlesztő fizetésből.
Aki meg éppen most tanul és készül elhelyezkedni meg nem engedheti meg, hogy ne foglalkozzon vele.
A "megéri" gyenge kifejezés. Havi 200 dollárt szemrebbenés nélkül adnék érte. De ha az USA-ban tolnám az ottani évi 100.000+ dolláros fejlesztői fizetésekért, akkor "az idő pénz" alapon 500 felett is. Nem is igazán értem, hogy miért így van árazva, de kihasználom amíg lehet.
A programkód generálás még hagyján. Az a leghasznosabb benne, hogy szinte bármilyen dilemmában segít, irányba állít, választási lehetőségeket sorol, megspórol egy csomó guglizást, dokumentáció olvasást, felturbózza a gondolkodásodat, átlendít a holtponton. És bár ez részben az ingyenes verzióra is igaz, a GPT-4 annyival mélyebben ért mindent, és ritkábban téved, hogy sokkal többet ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!