Szerintetek a chatgpt tud programozni vagy nem?
Leírom neki hogy mit akarok, ír egy kódot.
Szuper
Leírok valami mást, ír egy kódot.
Error
Bemásolom neki a hibaüzenetet.
"Elnézést így már működni fog"
"Rosszul írtad le mert... "
Te írtad nem én.
Átírja, nem megy.
Aztán nagy nehezen végül sikerül neki. De utána már egész használhatóan lehet fejlesztgetni.
(Ezt is csak azért mert átfogalmaztam, vagy kezdtem egy új csetet)
A probléma akkor van amikor 2-3 különböző scriptet kéne összehangolni. De meglepő módon még ez is megy.
Néha meg nem...
Lehet hogy meglévő programrészleteket, algoritmus-implementációkat próbál keresni arra amit mondasz neki.
Olyan is volt amikor magyarul nem akarta megérteni amit írtam neki (csak úgy tett mintha étteéné) amikor angolul írtam neki, megoldotta egy pillanat alatt.
A chatgpt használója nem mindig kapja ugyanazt a teljesítményhányadot.
Az éppen futó taszkok számától, az erőforrások státuszától (free/reserved) is függ, hogy mikor milyen teljesítménnyel szolgáltat a gép.
Én azt vettem észre, hogy általánosságban, budapesti lokáció esetén a hajnali órák a legkedvezőbbek és a kora esti órák a legrosszabbak.
A ChatGPT egy mély neurális hálózat, amelyet a szövegértés és szöveggenerálás feladataira terveztek és képeztek ki.
Ez a neurális hálózat olyan hatalmas mennyiségű szöveges adatot tanult meg, hogy széles körű nyelvi tudást és kontextust alakíthassak ki. Működése során a következő lépéseket hajtja végre:
Tokenizáció: A bemeneti szöveget kisebb részekre, ún. tokenekre bontja, ami lehet szó, szótag vagy karakter, attól függően, hogy hogyan van beállítva.
Bemeneti reprezentáció: Az előző lépésben kapott tokeneket beágyazza egy magas dimenziós térbe, hogy a neurális hálózat tudja feldolgozni.
Hálózat rétegek: A beágyazott tokenek sorozata keresztülhalad egy sor rétegen, amelyek komplex transzformációkat hajtanak végre a bemeneten. Ezek a rétegek lehetnek önmagukhoz kötött figyelmi rétegek és következő tokeneket generáló rétegek.
Figyelmi mechanizmus: Az önmagukhoz kötött figyelmi rétegek segítségével a hálózat a korábbi tokenekre figyel, amikor a következő tokeneket generálja. Ez lehetővé teszi a szöveg kontextusának megértését és a koherens válaszok létrehozását.
Dekódolás: A hálózat a kapott reprezentációk alapján további tokeneket generál a válasz létrehozásához.
Ez a folyamat lehetővé teszi számomra, hogy válaszokat generáljak, szöveget generáljak, információkat megjegyezzek és előző mondatokkal vagy bevezető szövegekkel összefüggő válaszokat adjak. Azonban fontos megjegyezni, hogy működésem során csak a tanulmányozott adatokra és mintákra tudok támaszkodni, és a valós idejű események vagy fejlemények (internet) nem, vagy nem mindig elérhetőek számomra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!