Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek a chatgpt tud...

Szerintetek a chatgpt tud programozni vagy nem?

Figyelt kérdés

Leírom neki hogy mit akarok, ír egy kódot.

Szuper

Leírok valami mást, ír egy kódot.

Error

Bemásolom neki a hibaüzenetet.

"Elnézést így már működni fog"

"Rosszul írtad le mert... "

Te írtad nem én.

Átírja, nem megy.

Aztán nagy nehezen végül sikerül neki. De utána már egész használhatóan lehet fejlesztgetni.

(Ezt is csak azért mert átfogalmaztam, vagy kezdtem egy új csetet)

A probléma akkor van amikor 2-3 különböző scriptet kéne összehangolni. De meglepő módon még ez is megy.

Néha meg nem...

2023. aug. 20. 19:33
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Neked kéne kifejteni.

Dependency vagyis függőség. Minek a függősége?

Refaktorálás, vagyis sima újraírás.

Nagyot akartál mondani de nem sikerült.

Te ugye linuxot használsz?

2023. aug. 21. 10:38
 12/27 anonim ***** válasza:
70%

Természetesen az app dependency-re gondoltam. Ebben az esetben pl. az i18next és a testing-library lett frissítve, ami miatt egy wrapper fölöslegessé vált a tesztekben, azt kellett kiszedni.

Typescript / React app egyébként.

Saját gépen Linuxot használok, de ennek semmi köze az apphoz. Céges gépen eleve Win11 van.

2023. aug. 21. 10:59
 13/27 A kérdező kommentje:

12#

Leírnád hogy pontosan mi az amin dolgozol?

2023. aug. 21. 11:38
 14/27 anonim ***** válasza:
67%

Ha te tudsz programozni, akkor nagyon jó eszköz unalmas feladatok automatikzálására.

Meg ha már van egy működő kódod, akkor rettenetesen jó ekvivalens módosításokkal olvashatóbbá tenni a kódodat vagy éppen a megadott paraméterek szerinti optimalizálásra.

Én főleg kód olvashatóság és optimalizálásra használom.

Meg azt vettem észre, hogy nagyon jó meg lelhet vele beszélni azt, hogy milyen megoldás mentén indulj ki egy probéma megoldására és sokszor olyan válaszokat is ad, ami googleön nem feltétlenül találtál meg volna magadtól. Pl.: egy olyan speciális eseted van, ahol az általában használt, könnyen googlözhető dolgokat nem használhatod jól.

2023. aug. 21. 11:42
 15/27 anonim ***** válasza:
89%
#13 Egy webes appon, ami React keretrendszerrel, Typescriptben van megírva. és egy Német cégnek fejlesztek. Ettől többet nem szeretnék róla mondani.
2023. aug. 21. 11:46
 16/27 A kérdező kommentje:

15#

Meglepő hogy egy komoly "fejlesztő" gyakori kérdésekre jár okoskodni.

"i18next és a testing-library lett frissítve, ami miatt egy wrapper fölöslegessé vált a tesztekben, azt kellett kiszedni"

Senki se érti hogy miről beszélsz. Csak azért használsz ilyen kifejezéseket, mert ettől úgy tűnik mintha valami misztikus zseni lennél.

2023. aug. 21. 11:57
 17/27 anonim ***** válasza:
79%
Egy Java fejlesztő lehet, hogy nem érti, én sem tudom, hogy Java-ban milyen gyakran használt libek vannak, de én frontend területen mozgok. Egy szóval nem állítottam, hogy zseni lennék, csak közöltem, hogy én mire szoktam használni a ChatGPT-t. Akkor azt miért nem vontad kérdőre, aki azt mondta, ohgy bash scripteket szokott vele íratni?
2023. aug. 21. 12:09
 18/27 anonim ***** válasza:
77%

Fuh kérdező...

Én értem amit írt. Téged viszint nem. Tényleg belekötsz egy válaszolóba, és megkérdőjelezed a hozzáértését, mert a szaktudásod hiánya miatt nem érted hogy mit írt?

A másik:

"Meglepő hogy egy komoly "fejlesztő" gyakori kérdésekre jár okoskodni."

Szóval szerinted ide nem jöhet fel egy igazi fejlesztő, csak szerencsétlenek? Ha pedig így gondolod, akkor szerencsétlenektől akarsz kérdezni?

Köszönd meg a válaszát szépen, és adj neki egy pipát, mert a kérdésre válaszolt és nem volt hülyeség.

Én legtöbbször olyat kérdezek tőle, amit google-n is meg lehet találni, csak így gyorsabb.

2023. aug. 22. 00:11
 19/27 anonim ***** válasza:
65%

<off>

18 - as kösz, hogy helyettem is leírtad.

Amúgy fizika PhD - vel járok ide "okoskodni" fizikából és némileg programozásból.

döbbenetMekGalagonyProfesszor.jpg :)

</off>

2023. aug. 22. 00:24
 20/27 anonim ***** válasza:
50%

Én nem használom kérdéses feladatokra, legfeljebb a legalapabb, "szinte elronthatatlan" alap dolgokat generáltatom le vele, mert gyorsabb, mint bepötyögni.

Egyébként pedig, a legújabb kutatás szerint 52%-ban rossz válaszokat ad, 77%-ban pedig verbose kódot ad (ergo meg lehetne oldani kevesebből is).

Itt egy cikk róla:

[link]

Ez pedig a tanulmány:

[link]

De itt a konkrét PDF is:

[link]

2023. aug. 22. 00:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!