Melyik a legbiztonságosabb e-mail szolgáltató?
Az egy jelszavas gmail.com fiókomat feltörték és nem tudok belépni mivel kiírta a rendszer, hogy 2 órával előtte meg lett változtatva a jelszó.
Kérdem én, hogy a két lépcsős rendszere a gmail.comnak az mennyivel jobb? Feltörhetetlen? mert olvastam olyat is, hogy a hekker törli az alternatív e-mailt, vagy a telefonos azonosítót is tudja manipulálni. Szóval melyik a legjobb e-mail fiók?
Azt nem értem, hogy a hekkertől a google miért nem kért telefonos azonosítást, ha idegen gépről jelentkezett be?
Le kellene szokni ezekről, hogy egy viszonylag könnyű jelszó mellé nem kapcsoljuk be a 2FA -t.
A megoldás:
Gmail
2FA
Hosszú, összefüggéstelen jelszó, ami tartalmaz kis betűt, nagy betűt, számot és speciális karaktert.
A hacker nem fogja tudni “eltűntetni” a telefonod, amíg nem igazolod a telefonodon, hogy Te akarod módosítani.
Egy normális antivirust pattints a gépedre, mert lehet keyloggered van.
Illetve a telefonon is használj valami biometrikus azonosítást (face id, ujjlenyomat, pl.).
#2 - "Évek óta kötelező a 2 faktor."
Ezt mikor álmodtad, mert ilyen nincs...
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..
"Azt nem értem, hogy a hekkertől a google miért nem kért telefonos azonosítást, ha idegen gépről jelentkezett be?"
Be van egyáltalán kapcsolva nálad a kétfaktoros hitelesítés?
Egyébként nem biztos, hogy idegen gépről lépett be. Lehet, hogy olyan nyilvános gépről lépett be, amit te előtte használtál. Könyvtár, suli, munkahely...
"a hekkertől a google miért nem kért telefonos azonosítást"
Te írtad, hogy "Az egy jelszavas gmail.com fiókomat"
Nem kell semmilyen 2FA és egyebek... A Gmail eleve megigényel egy hosszabb jelszót amit meg kell adnod. Egy olyan jelszó amely megfelel a szükséges feltételeknek, emberi időn belül bruteforce vagy szókönyvtáras támadással feltörhetetlen. Amit egyedül nem igényel meg a Gmail, de én leírom: egész szavakat se használj a jelszóban.
Ez az egész 2FA meg egyéb okosságok azért lettek feltalálva mert az emberek képtelenek vigyázni a jelszavaikra.
Minden fis-fos programot letöltenek meg futtatnak... Kamu E-maileknek elküldenek bizalmas adatokat...
Ha te egy jelszót gondosan el tudsz rakni, úgy, hogy ahhoz senki ne férjen hozzá (mesterjelszó védelem, 100% vírusmentes gép, stb...) akkor nem kell semmilyen egyéb védelmi réteg.
Jelszóváltoztatásról biztos jött üzenet hogy erősítsd meg hogy te voltál e?
Ha leokztad így jártál.
"Ezt mikor álmodtad, mert ilyen nincs..."
Konkrétan ott linkeltem, hogy folyamatosan kapcsolják be mindenkinél. Szóval de, van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!