Protonmail tényleg a legbiztonságosabb mail szolgáltató?
Elég jókat írnak magukról, hogy ugye svájci cég, minden levelet titkosítva küldenek, illetve tárolnak stb.
Mondjuk nem is emiatt kerestem más szolgáltatót, csak valahogy meguntam, hogy papíron Google sem követ semmit, aztán valami csoda folytán mégis tudják telefonon is hogy milyen híreket lesek, miket néztem, aztán persze ahhoz kapcsolatos hirdetések jönnek.
Gondoltam legalább a mailjaimat ne nézegessék, ha az android miatt amúgy elkerülhetetlen, hogy valamennyire azért használjam.
Proton elsőre nagyon jónak is tűnt, de olyan meredek dolgokat is állítanak amik szerintem azért lehet valami trükk van a dologban, például, hogy még IP címet sem logolnak se semmit.
Most ez tényleg lehetséges? Ahogy néztem vannak fizetős csomagjaik is, de kíváncsi vagyok, hogy tényleg egy normális szolgáltató, vagy csak amolyan beetetős, aztán ugyanúgy adják tovább az adatokat, csak épp max nem amerikába hanem máshova?
Mi olyan atomfizika ebben, hogy nem lehet kilogikázni? Ilyenkor egy szabvány üzenetet kap a címzett, hogy levele érkezett, a linkre kattintva, jelszóval feloldvva tudja elolvasni. A levél tartalma nem érkezik meg a nem titkosított fiókba.
Nekem inkább az a része fontosabb, hogy ne gyűjtögessenek minden apróságot, hogy mi érdekel mi nem, miegymás, Gmail esetében valahogy azt sem tartom már kizártnak, hogy a mailek tartalmát is nézi valami algoritmus.
Nyilván nem államtitkokat küldök, csak azért na.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!